Jak vybrat kvalitní šatní skříň?

Tagy:  ložnice, byt, dům, místnost, pokoj, nábytek, šatní skříně, skříně do ložnice

Sponzorované odkazy:

Jak vybrat kvalitní šatní skříň?

Přestěhovali jste se do nového bytu, ale oblečení zatím máte poskládané v nevzhledných krabicích, kde se akorát mačká? Je čas s tím něco udělat. V tomto článku vám poradíme, na co si dát pozor při výběru šatní skříně. Vybrat kvalitní šatní skříň totiž není tak lehké, jak to na první pohled může vypadat. Hodně záleží na jejím typu, materiálu i vnitřním uspořádání. Šatní tyč se může nacházet po celé šířce skříně, či sahat jen do její poloviny. Druhá část pak obsahuje police a šuplíky. Důležité je, aby skříň nezabírala příliš moc místa a v místnosti nepůsobila nepatřičně. Zároveň ale musí pojmout všechno potřebné oblečení. Neměla by být ani příliš vysoká – jinak by se mohlo stát, že do nejvyšších polic zkrátka nedosáhnete.

Vestavěné skříně – ušetří místo, ale nepřestěhujete je

Velmi oblíbené jsou v poslední době skříně vestavěné, ušetří vám totiž spoustu místa. Jejich nevýhodou ale je, že je nemůžete přestěhovat. Dobře si proto rozmyslete, jestli si takovou šatní skříň chcete pořídit – a kam. Spoustu místa vám ušetří i skříně s posuvnými dveřmi. Na rozdíl od klasických skříní s „otevíracími“ dveřmi totiž nemusíte počítat s další plochou, kam se budou dveře vyklápět. Není však možné takovou skříň otevřít celou dokořán. Vždy se otevírá jen jedna polovina. Někdy také bývají hlučnější, proto si je při výběru dobře ozkoušejte. Zaměřte se i na to, zda jdou otevírat lehce – stejně jako šuplíky.

Kam umístit šatní skříň?, autor: kuponoKam umístit šatní skříň?, autor: kupono

Patří šatní skříň do ložnice?

Přemýšlíte o pořízení šatní skříně do ložnice? Pak si vyberte skříň kombinovanou, která má prvky klasické šatní skříně i police. Na police totiž můžete poskládat spoustu oblečení, čímž ušetříte místo v části šatní. Sváteční oblečení, košile a kalhoty si pověste na šatní tyč. Nebudou se zbytečně mačkat. Tyto šatní skříně často bývají vybaveny vnitřním osvětlením i zrcadlem, které je při oblékání velmi praktické. Některé mají zrcadlo i zvenku, takové si ale do ložnice určitě nepořizujte. Mohlo by se totiž stát, že vás to bude rušit ve spánku.

Šatní skříň v ložnici má ovšem své výhody i nevýhody. Oblečení máte stále po ruce, takže si ho můžete vybrat hned, jak se ráno vzbudíte. Navíc je nepravděpodobné, že vám bez vašeho vědomí do skříně polezou děti a nedopatřením třeba zničí drahý kostýmek. Na druhou stranu se ale může stát, že při přehrabování se v oblečení vzbudíte svého partnera a ten vám za to pak pořádně vyčiní.

Do dětského pokoje pořiďte skříň členěnou

Pokud pořizujete šatní skříň do dětského pokoje, vyberte takovou, která má velké množství polic a košíků. Jinak by se totiž mohlo stát, že dítě bude veškeré oblečení kupit na jediné velké polici a více se o pořádek starat nebude. Pokud máte malé děti, nekupujte jim skříň se zrcadlem. Mohly by ho totiž rozbít a o střepy se pořezat.

Článek Jak vybrat kvalitní šatní skříň? byl publikován 24. října 2014 v 13.00 v rubrice Nákupy. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...