Přijde vám móda fádní a uniformní? Naučte se šít!

Tagy:  šicí stroje, vyšívací stroje, móda, oblečení, doplňky, šicí stroj brother

Přijde vám móda fádní a uniformní? Naučte se šít!

Móda je pojem, který zná již malé dítě a každého, chtě nechtě, neustále obklopuje. I Ti, co patří k odpůrcům módních trendů a oblečení nakupují ryze účelově, se jednoduše nevyhnout billboardům, reklamám v televizích, novinách či na internetu a jiným poutačům, díky kterým o sobě módní svět dává svému okolí neustále vědět. Na zevnějšek člověka byl téměř odpradávna kladen důraz a dnes je „to“, jak vypadáte podstatné nejenom pro vaše sebevědomí, ale pěkný vzhled a spolu s ním právě módní outfit ovlivní vaše pracovní zařazení, volbu partnera a život jakožto takový. Nelze se proto divit, že většinu populace móda tolik zajímá a rozhodně se nemáte za co stydět, pokud chcete nosit kousky dle posledních trendů, případně kreativitou vybočovat z řady. Obchody jsou však často fádní a oblečení značně uniformní, což vaší originální duši nemusí vyhovovat. Chcete se oblékat netradičně a nebo mít doma takové kousky, které například v obchodech neseženete ve své velikosti? Vraťte se ke koníčku našich předchůdkyň a naučte se šít.

Naučte si šít a vyrobte si unikátní módní kousky, autor: brother-czechNaučte si šít a vyrobte si unikátní módní kousky, autor: brother-czech

Šití jako aktuální módní trend

Šití bylo oblíbenou činností desítky let zpátky, kdy výrobou vlastního oblečení nebo třeba povlaků a jiných nezbytností do domácnosti ženy šetřily finance. V době komunismu si formou šití mohlo mnoho žen chytře vyrobit moderní kousky ze „západu“, které nebyly k mání anebo pouze ve specializovaných obchodech, kde stály spousty peněz. Jakmile se i do Čech dostaly obchody s konfekcí, díky kterým seženete tričko za pár set korun, většina žen usoudila, že je šití nejspíš ztrátou času. Ovšem pokud dovedete šicí stroje správně používat, můžete si během chvíle vyrobit překrásné originální kousky pro sebe a svoji rodinu, které budou jednoduše unikát. Nemluvě o faktu, že si během této činnosti krásně odpočinete, zapomenete na všechny trable, vyčistíte si hlavu a prospějete tak rovněž svému unavenému organismu. Šití se zkrátka stává opět aktuálním trendem, proto neváhejte, přihlašte se do kurzu šití a zanedlouho si vytvořte šaty anebo doplňky přesně podle vašich představ.

Jak začít s šitím?

Šití není zrovna triviální záležitostí a vyžaduje jistou šikovnost a obratnost, nicméně vše se lze naučit a pokud máte pocit, že vaše ručičky nejsou zrovna umělecky a kreativně zaměřené, nezoufejte, i vy máte šanci šít jako profesionál. Než se bezmyšlenkovitě vrhnete ke stroji, nejprve se techniku musíte naučit ovládat. Ideální je oslovit někoho ve svém okolí, kdo vám se zaučením rád pomůže. V opačném případě si vyhledejte kurz šití, kde se naučíte vše od samotných základů. V kurzu také zjistíte, jak si namalovat a vhodně připravit vlastní střihy, což do budoucna jistě oceníte. Následně si již stačí koupit kvalitní šicí stroj nebo vyšívací stroje, se kterými půjde práce jako po másle. Při výběru se vyhněte jakýmsi provizorním kouskům a raději si obstarejte opravdového experta, který dokáže ušít vše od polštáře až po bytové doplňky. Skvělou volbou jsou například šicí stroj Brother, za které se nemusí stydět ani opravdová švadlena.

Stroje dovedou i vyšívat, autor: brother-czechStroje dovedou i vyšívat, autor: brother-czech

Článek Přijde vám móda fádní a uniformní? Naučte se šít! byl publikován 26. června 2016 v 15.45 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...