Jak na krásné bílé zuby?

Tagy:  zuby, pasta, jídla, zdravé zuby, kosmetika

Sponzorované odkazy:

Jak na krásné bílé zuby?

Po zářivém a takřka oslňujícím úsměvu touží téměř každé člověk, a to nejenom ženy, ale také muži jakéhokoliv věku. Jakmile uplyne pubertální věk, začnete se obvykle starat o to, v jakém stavu vaše zuby jsou a pokud vám nebyla bělostná barva nadělena od přírody, pak byste si k oslnivému úsměvu měli pomoci sami. Existuje samozřejmě mnoho metod, jak zuby vybělovat, my ale máme hned několik tipů a triků, které jsou snadné a cenově dostupné.

Postačí citron a soda

Možná jste již přemýšleli o profesionálním bělení chrupu, které je nejspíš tou nejčastější a především nejznámější metodou, jak udržet zuby dlouhodobě bílé a krásné na první pohled. Bělení však něco stojí a obvykle to nejsou zrovna zanedbatelné částky. Chcete-li mít zoubky jako perličky z pohodlí domova a doslova za pár korun, pak sáhněte po tom, co má doma snad každý. Směs citronové šťávy a jedlé sody dovede hotové zázraky. Citron zbavuje nečistot a soda přirozeně bělí. Díky této kůře budete mít co nevidět zuby hned o několik odstínů bělejší.

Autor: Mateus Lunardi DutraAutor: Mateus Lunardi Dutra

Vyzkoušejte bělící pasty

O bělících pastách se vedou dlouhé diskuze a většina lidí vám rezolutně řekne, že jsou k ničemu. Pravdou je, že tak 95 procent všech “bělících” past příliš bělící opravdu nejsou, ale presto existují takové, co mají abrasivní účinky a díky obsahu peroxide vám chrup vskutku vybělí. Skvělou volbou jsou například pasty Swissdent, které pořídíte ve specializovaných prodejnách nebo drogeriích okolo 500 korun.

Pryč s vínem a kávou

Pokud vám zuby neustále hnědnou, šednou nebo mají žlutý nádech, pak je na čase rovněž změnit stravu, neboť některé pochutiny si v zabarvování zubů doslova libují. Řeč je například o oblíbeném červeném vínu a také kávě. Možná je složité přestat tyto dobré nápoje pít, nicméně vaše zubní sklovina vám poděkuje a vedle toho, že bude bělejší a jasnější, zuby se budou o to méně kazit.

Pozor na některé ovoce a zeleninu

Značně dokáže zuby zabarvit také některé populární ovoce a zelenina. Pravděpodobně i vy tyto pochoutky doma máte a pravidelně je konzumujete. Jahody, lesní plody jakožto takové, mrkev a červená paprika jsou co do barvení zubů jedničkou a mnohým lidem opravdu způsobují problémy a změnu pigmentace chrupu.

Článek Jak na krásné bílé zuby? byl publikován 13. dubna 2017 v 12.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...