Módní ikona jménem Sharapová

Módní ikona jménem Sharapová

Tenisová soutěž není jen o svižné hře, při jejímž pozorování nás bolí za krkem. Ne nadarmo se říká, že tenistky jsou jedny z nejkrásnějších sportovkyň. Toto pravidlo potvrzuje i ruská tenistka Maria Sharapová. Ta se díky dopingovému trestu, který si teď odpykává, dostala blíže k módě a určuje její směr.

Maria Sharapová se narodila v roce 1987 v západo­sibiřském městě Ňagaň. Její rodiče se zde přestěhovali z města Homel kvůli obavám z následků černobylské havárie (Homel leží 150 km od Černobylu). Když měla Maria 2 roky, odstěhovala se rodina do Soči, kde se její otec spřátelil s rodinou bývalé ruské tenisové jedničky, Jevgenijem Kafelnikovem. Když rozpoznali její talent, navštívila v sedmi letech moskevský tenisový kurz tenisové legendy Martiny Navrátilové, která doporučila jejím rodičům, aby začala Maria trénovat v USA. Proto si její otec půjčil na cestu na Floridu a s dcerou se přestěhoval k blízkosti proslulé tenisové akademie. Matka Sharapové mohla odcestovat za manželem a dcerou až po dvou letech, neboť nedostala jako ruský občan vízum. V roce 1995 podepsali Sharapovi smlouvu s IMG Academy, která začala hradit mladičké Marii studium na Tenisové akademii. V roce 2003 se dostala mezi 50 nejlepších hráček WTA, v roce 2004 ovládla Wimbledon. Na svém kontě tituly ze všech Grand Slamů, je stříbrnou medailistkou z olympijských her v Londýně.

V roce 2016 byla potrestána za dopingový nález a na 15 měsíců musela opustit veškeré tenisové starty. V dubnu letošního roku by se měla vrátit zpět na tenisové kurty. A jak si v příštích zápasech Maria povede? Na sázkové tipy se podívejte zde.

Modeling

Maria Sharapová má se svou výškou a sportovní postavou otevřené dveře i do světa modelingu. Nafotila fotky pro latinskoamerický časopis Esquire, má své modelingové stránky a je často vyhledávanou modelkou pro různé photoshooty. Předvádí také na různých benefičních přehlídkách, či fotí pro jiné charitní účely. Účastnila se také Sport Illustrated Swimsuit Issue, což je plavkové vydání amerického časopisu Sport Illustrated, které je tištěné jedno ročně a ve kterém se objeví jedny z nejkrásnějších žen světa, které pózují na exotickém pozadí.

Sharapová tváří světových značek

Toho, že je Maria krásnou ženou využilo mnoho známých značek, kteří udělali z Sharapové tvář svých různých kolekcí. Propagovala různé značky mobilních telefonů, či aut a samozřejmě sportovního oblečení. Je také tváří kosmetické značky AVON, kde představuje vůni Avoon Luck. Bohužel, s jejími pozitivními dopingovými výsledky od ní mnoho sponzorů dalo ruce pryč. Například světově proslulá oděvní značka NIKE pozastavila Sharapové smlouvu pár hodin po tom, co se bývalá světová jednička přiznala, že brala nedovolený lék.

Vanity Fair Spain Cover. April Issue

Příspěvek sdílený Maria Sharapova (@mariasharapova),

Maria jako návrhářka


Mladá ruská tenistka se věnuje světu módy a životnímu stylu. Vytvořila kolekci s názvem Sugarpova a je velmi populární. Její marketingová strategie je opravdu velmi úspěšná. Mimo módní doplňky se Sharapová věnuje také prodeji bonbónů, žvýkaček a švýcarských čokolád.

Článek Módní ikona jménem Sharapová byl publikován 3. dubna 2017 v 22.15 v rubrice Značky. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...