Jaké oblečení “chladí”? toto byste v horkých dnech měli nosit

Tagy:  móda, nakupování, červenec, trendy, eshop, letní móda, novinky

Sponzorované odkazy:

Jaké oblečení “chladí”? toto byste v horkých dnech měli nosit

Horko udeřilo v plném proudu a některé dny i v České republice připomínájí počasí v přímořských lokalitách, ba dokonce v těch tropických. Pokud můžete být doma na terase nebo jen tak odpočívat na zahradě, pak není co řešit, oblečete si jednoduše bikiny. Co ale na sebe v případě, kdy musíte denně docházet do zaměstnání a take plánujete schůzky s přáteli? Máme pro vás bezva tipy, díky kterým vám i v horku bude naprosto skvěle.

Zapomeňte na černou

I když možná klasiku v podobě černé barvy milujete, v létě byste na ni měli zapomenout. Nebo alespoň v těch dnech, kdy jsou teploty opravdu vysoké a dosahují až tropických 30 stupňů. Černá barva totiž, jak známo, přitahuje slunce a vy se tak v černých šatech nebo dokonce kalhotech budete cítit nekomfortně. Černou barvu si nechejte zase na podzim, kdy ji ještě hojně využijete. Naopak vsaďte na světlejší odstíny, které i opticky působí chladnějším dojmem. Skvlou letní volbou je tak beze sporu bílá, béžová, lila, blankytně modrá nebo třeba příjemná žlutá.

Čím vzdušnější, tím lepší

Mnozí příliš nerozlišují, co si oblékají za materiály a proto jsou schopni si v horkých letních dnech obléknout prakticky to same, co v únoru,. Obzvláště, pokud pracujete v kanceláři a oblékáte se spíše formálně, klasické kalhotové kostýmy vás mohou “dusit”. Ovšem I v létě můžete být elefantní a vkusní, aniž byste museli mít těžké a teplé sako. Zaměřte se na vzdušnější materiály, ze kterých seženete kalhoty, topy i halenky a nebraňte se ani jemným letním šatům. Skvělým materiálem pro léto je take například bavlna, která dokonale saje tekutiny a přizpůsobí se prakticky jakémukoliv počasí.

Autor: DRESSEDBYROSEAutor: DRESSEDBYROSE

Čím méně, tím lépe? Opak je pravdou

Lidé obecně žijí v domnění, že čím méně oblečení na sebe v létě obléknou, tím vždy lépe. Nicméně opak je pravdou, protože holá kůže se rychleji potí, než pokud ji přikryjete vhodným materiálem. Místo krásných přiléhavých minišatů nebo džínových šortek se zaměřte na vzdušnější variant ve světlých barvách, co kůži vhodně zakryjí. Nehledě na skutečnost, že tak předejdete popálení kůže.

Denim zase až na podzim

Další material, který pro horké letní dny rozhodně není vhodný, je denim. Džínové šortky jsou sice stylové, ale počítejte s tím, že se v nich budete neuvěřitelně potit. Stejně tak v šatech nebo jakýchkoliv jiných denimových kreacích, džínovinu proto uschovejte na dně šatníku a vzpomeňte sin a ni zase až na podzim.

Autor: OSHINTAutor: OSHINT

Článek Jaké oblečení “chladí”? toto byste v horkých dnech měli nosit byl publikován 25. července 2017 v 12.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...