Co (ne)obléknout na svatbu?

Tagy:  oblečení, svatebčané, co na svatbu, krajka, barvy, černá, bílá

Sponzorované odkazy:

Co (ne)obléknout na svatbu?

Svatby se konají prakticky po celý rok, nicméně v letních měsících je jich každoročně nejvíce, o tom není pochyb. Téměř každý se dostane do věku, kdy se nejenom sám ožení a vdá, ale také jeho příbuzní a přátelé dojdou k rozhodnutí, že je třeba vztah zpečetit prstýnky. Chystáte se na svatby svých nejbližších a tápete, co si vzít na sebe a obecně jak vypadat, abyste nezažili faux pas anebo nezpůsobili nepříjemnosti? My vám poradíme, jak vypadat skvěle, ale přitom nezastínit nevěstu.

Bílá je tabu!

Možná vám to přijde nemožné, ale mnoho lidí se dokáže na svatbu obléknout tak, že dotyční svatebčané nevědí, kdo je vlastně nevěsta. A to nejenom kamarádky, ale take Maminky nebo sestry mají často pocit, že by s nevěstou měly “držet basu” a tak sin a onen den D seženou bělostné šaty v délce pod kolena. Takový outfit je svatbu skutečně velice nevhodný. Pamatujte, že prim hraje vždy nevěsta a vy máte být jen příjemné pozadí. Bílé, šampaňské a krémové barvě se proto vyhněte velikým obloukem.

Krajku nechejte doma

Pozor si dejte take na volbu materiálů. Velmi častým materiálem v případě svatebních šatů je totiž krajka. Stejně jako u barvy I u takového výrazného materiálu platí, že byste jej na svatbu oblékat neměli. Krajkové šaty proto noste v létě do města, na rande nebo do práce, ale na svatbu jsou skutečně nevhodné. A to i v případě, že jsou barevné.

Černá patří na pohřeb

Bílé šaty nebo kostýmek je poměrně ojedinělou součástí šatní skříně, nicméně černé koktejlové šaty nebo kalhoty s košilí má doma téměř každý. Jue proto tak snadné, po takovém univerzálním kousku sáhnout, aniž byste museli pořizovat něco nového a extra jenom na svatební den. Nicméně I Černá barva je na svatbu velmi nevhodná a nosit byste ji neměli. Černá barva patří na pohřeb, nikoli na oslavu lásky a manželství.

Autor: matchesfashion.comAutor: matchesfashion.com

Dekolt a dlouhé nohy ukazujte v baru

Máte krásnou štíhlou postavu, bujný dekolt a nebojíte se své přednosti ukazovat? Pak se s nimi chliubte doma před partnerem nebo v baru s kamarádkami. Svatba je decentní rodinnou záležitostí, kde se skutečně nehodí odhalovat příliš mnoho kůže a nevhodně upozorňovat na příliš veliké poprsí nebo vypracované bříško.

Extravagance jenom v případě, že je na pozvánce

Někteří snoubenci chtějí mít svoji svatbu originální a netradiční, proto vymyslí tématický den. Pokud na pozvánce stálo, že si máte obstarat stylový klobouk, pak můžete vybrat i extravagantní variant. V opačném případě veškeré obdobné ozdoby nechejte doma a nesnažte se na sebe zbytečně strhávat pozornost.

Autor: asos.comAutor: asos.com

Článek Co (ne)obléknout na svatbu? byl publikován 29. srpna 2017 v 09.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...