Kašmírový svetr je symbolem noblesy

Tagy:  kašmírový svetr, jak nosit svetr, jak poznat kašmír, kašmírová vlna

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Kara – kabelky, doplňky, obuv a kašmír – to je Kara
  2. Svetry a pulovry
  3. Kašmírový skvost - rady pro správný výběr kašmírového svetru
  4. Luxusní svetry, to je přepych, který si musíte dopřát
  5. Kašmírový svetr je symbolem noblesy
Kašmírový svetr je symbolem noblesy

Jemný kašmírový svetr vyrobený z vlny získané ze srsti kašmírových koz ve vrcholem luxusu. Vlna pochází přesněji z podsady srsti, která se vytváří pod tou vrchní a hrubší vrstvou srsti. Surovinu je ovšem možné získat pouze mezi třetím a šestým rokem života zvířete. Hedvábné chmýří má pak výborné tepelně izolační vlastnosti, jak v teplém, tak i chladném počasí.

Kašmírové kozyKašmírové kozy Autor: Kev Bailey

Kašmírové šílenství vypuklo ve Francii do době, když se Napoleonovi vojáci vraceli z Egypta s dary pro své ženy. Tento módní rozmar měl tak vysokou cenu, že zámožné dámy přemýšleli, zda si koupí kašmírový sál nebo raději kočár, o čemž se zmínil Balzac v jedné ze svých povídek.

Jak nosit kašmírový svetr

Kašmírový svetr a úzká sukněKašmírový svetr a úzká sukně Autor: Zork Meister

Kašmírový svetr je drahá záležitost, proto by měl na těle vypadat jak šitý na míru. Průramky by měly dokonale sednout na ramena a dolní lem sahat ke kyčlím.

A nyní k vhodným kombinacím. Jednoduše si ke kašmírovému svetr oblečte cigaretové kalhoty a k tomu lodičky na jehlovém podpatku. Ke kašmírovému svetru s nízkým roláčkem (tzv. lupetto) zkuste saténovou sukni a kozačky s nízkým podpatkem. Velmi elegantně vypadá kašmírový svetr s výstřihem do V s malým hedvábným šátkem kolem krku a úzkou sukní stejné barvy jako svetr.

Dejte si pozor na spodní prádlo. Podprsenka nesmí být příliš těsná a švy nesmí vyvstávat na povrch.

Rady při koupi svetru

Výběr kašmírového svetruVýběr kašmírového svetru Autor: Str1812 FP

Výroba kašmírového svetru je finančně náročná, protože se na něj spotřebuje velké množství materiálu, proto nemůže být nikdy levný. Pokud ano, je to napodobenina kašmíru. Kvalitní kašmír se pozná na dotek, je lehký a měkký, když ho sevřete v dlani a pustíte, tak uvidíte, že se rychle vrací do původního tvaru.

Poznámka na závěr

Víte o tom, že známá americká módní návrhářka a kritička Diana Vreeland nosila kašmírový svetr naopak, předkem dozadu. Prý tak mnohem líp sedí. No, zkusit to můžeme, je to rada od té, která se vyznala.

Článek Kašmírový svetr je symbolem noblesy byl publikován 8. února 2018 v 08.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Karolína Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...