Už víte, co si oblečete na vánoční večírek?

Sponzorované odkazy:

Už víte, co si oblečete na vánoční večírek?

Kalendář nám hrdě hlásí poslední měsíc tohoto roku a kromě zběsilého pobíhání po nákupech, pečení cukroví a návštěvy besídky ve školce vás čeká ještě jedna více, či méně příjemná povinnost – účast na firemním večírku. Jedni se na něj celý rok těší, jiní večírky s kolegy a šéfy ze skrytu duše nenávidí. Ať už patříte do jakékoliv skupiny, určitě již teď přemýšlíte, co si oblečete na sebe.

On takový večírek, není doopravdy večírek. Stále budete pod drobnohledem kolegů a managementu, takže si ani nemůžete pořádně „vyhodit z kopýtka“ ze strachu, že řeknete něco nevhodného, anebo že vás šéf uvidí pod vlivem. Proto si na výběru oblečení dejte opravdu záležet a trošku na večírku kroťte svůj přirozený temperament. A určitě zapomeňte na techtle a mechtle s kolegy. Jinak se o vás bude mluvit ještě na jaře.

Máte-li na firemní večírek pozvánky s uvedeným dress codem, máte ušetřeno spoustu starostí a alespoň přibližně budete vědět, jak moc slavnostně se máte obléci. Můžete i opatrně sondovat u kolegů, v čem hodlají na večírek vyrazit. Ale pokud chodíte do kanceláře v oblecích a elegantních kostýmcích, rozhodně se na večírek nevydávejte v džínách s průstřihy, i kdyby byl dress code sebebenevolen­tnější. Minimálně byste měli na večírek vyrazit v podobném oblečení, které nosíte do zaměstnání, na raut a firemní ples se oblečte opravdu slavnostně, ať neděláte sobě ani vaší společnosti ostudu, budou-li pozváni i významní zákazníci, či obchodní partneři. Nejste-li si jistí, raději se oblečte příliš elegantně, než více nedbale. Ještě nikdo nenasbíral mínusové body za to, že byl příliš vyšňořený.

Pracujete-li v maličké rodinné firmě, určitě se budete moci ustrojit přeci jen trošku ležérněji. Záleží na tom, kde se večírek bude odehrávat – zda v prostorech společnosti, někde v restauraci, na bowlingu, anebo v elegantním pětihvězdičkovém podniku.

Co na vánoční večírek nepatří?

Špinavé oblečení a ošoupaná obuv. Průsvitné topy, obří výstřihy, odhalená záda, džíny, neonové barvy, síťované punčochy, extrémně krátké minisukně. V poslední době jsou oblíbené svetry se Santou Clausem, sněhuláky a dalšími infantilními motivy. Ty také raději nechte doma a využijte je na vánoční povalování u televizních pohádek. Rozhodně s nimi nikoho na firemním večírku neohromíte.

Článek Už víte, co si oblečete na vánoční večírek? byl publikován 4. prosince 2023 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...