Stárnout se dá ve stylu

Sponzorované odkazy:

Stárnout se dá ve stylu

… a s grácií. Pokud vám již táhne na padesát, nemusíte si nutně zkrátit vlasy a začít nosit oblečení, které svým střihem připomíná pytel od brambor. I jako zralá žena se můžete oblékat šik a žensky.

Inspirujte se u hvězd světového šoubyznysu, spousta dam, které nám byly idolem v pubertě, se i nyní dokáže obléci tak, že i mnohem mladším mužům z nich spadne brada.

Výhodou vyzrálých žen je to, že si obvykle uvědomují, že se nemusí mermomocí nasoukat do něčeho, co jim nesluší, jen proto, že je to módní. Po třicítce již každá žena ví, jaké barvy a střihy jí sluší a těch by se měla držet, i když jí je například padesát.

Nesnažte se oblékat příliš mladistvě, abyste svým outfitem mohla konkurovat své náctileté dceři. To většinou působí nevkusně a trapně. Díky takovým outfitům je již na dálku vidět, že nedokážete přijmout svůj věk a tělo takové, jaké je. Aby outfit vypadal stylově, nesmí vám chybět sebevědomí, jinak váš celkový vzhled nezachrání ani ty nejdražší kousky oblečení od vyhlášených módních značek.

Některé ženy se v tomto věku snaží působit nevýrazně a tzv. splynout s davem, a tak jejich šatník přetéká šedými a černými kousky, protože si tyto dámy neuvědomují, že svěže a mladě budou vypadat spíše v jemnějších barvách – pastelových, či v krémově bílé. Ani béžové se po padesátce nemusíte zříkat.

Důležité je, abyste se o sebe starala – jak o pleť, vlasy a nehty, ale i o vaši postavu. A nenechejte si namluvit, že se „nemáte již komu líbit“. Přeci se musíte líbit především sama sobě a být se sebou spokojená.

Vaše oblečení také lépe vypadá, když je řádně vyprané, vyžehlené a dokonale vám padne. S tím, jak stárneme, přibývá vrásek, nedokonalostí postavy, povolený dekolt a pokožka kolem kolen na vás nějaké ty roky prozradí, ale není to nic, čím byste se měla trápit. Stárnutí je přirozenou součástí života a když se kolem sebe rozhlédnete, vždy vypadají lépe dámy, které si stárnutí připustí, než ty, které se snaží proti vráskám bojovat botoxem, zvětšenými rty, ňadry a neustálými výlety pod skalpel plastického chirurga.

Dbejte na kvalitní zpracování vašeho oblečení, zajímavé materiály, eleganci a ženskost. Přednost by měla být kvalita před kvantitou, vyvarujte se bezhlavému sledování módních trendů, raději obětujte své finance, na návštěvu kosmetičky, barevné typologie, kurzy jógy, než byste kupovala oblečení pro náctileté, které navíc příští sezónu již nebude moderní.

Článek Stárnout se dá ve stylu byl publikován 19. února 2024 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...