Svatý Valentýn – móda, styl, krása

Tagy:  svatý Valentýn, Valentýn, červená barva, černá barva, šaty, spodní prádlo, 14. únor

Sponzorované odkazy:

Svatý Valentýn – móda, styl, krása

Valentýn je lásky čas!

Svatý Valentýn

14. únor byl v době starého Říma svátkem bohyně manželství. Při této události měli muži a ženy (chlapci a dívky) jedinečnou možnost, jak se seznámit. Ovšem zanedlouho, za vlády Claudia II., bylo vydáno nařízení – zákaz svateb a zasnoubení v celé říši. Ptáte se, proč tomu tak bylo? Bylo to kvůli tomu, že císař těžko sháněl vojáky do války a domníval se, že je to právě důvodem svateb, lásky, manželek a dětí.
Ovšem kněz Valentýn se těchto nešťastných a zamilovaných párů ujal a začal je tajně oddávat. Bohužel, za tento dobrý čin byl v roce 270 umučen (14. února).

Valentýn u nás

Naštěstí v dnešní době nejsou zakázány ani svatby, ani děti, ani veřejné projevování zamilovaných, zkrátka, máme ve všem zelenou, nebo spíš červenou? Červená barva je symbolem lásky a také svatého Valentýna. V naší zemi je svatý Valentýn spíše svátek mladých zamilovaných lidí, kterým nevadí, že to není typický český svátek. Pro některé je to doslova den, kdy mohou projevit city ke své drahé polovičce a oslavit svou lásku. Pro některé je svatý Valentýn jen přejatým svátkem, komerční vábnička na útratu peněz apod. Ať už patříte do první nebo druhé skupiny lidí, je zde pro vás pár typů, jak se tento den obléknout a zpříjemnit si onen slavný den.

K Valentýnu patří červená

Červená symbolizuje nejen krev, ale také lásku a barvu srdce. Módni návrháři každoročně představují nepřebernou nabídku krásného oblečení v těchto barvách. Červená barva se dá nosit nejen na tento den, ale během celého roku. Rozhodnete-li se vaší polovičce udělat radost, začněte např. u spodního prádla. V obchodech na vás čekají různé tvary a střihy s nepřeberným množstvím designu a velikostí.
Pokud rádi holdujete večírkům a společenským událostím, oblečte si buď červené šaty nebo svůdné černé šaty, které dají vyniknout vaší sexy postavě. Pamatujte na to, že šaty by měly samozřejmě korespondovat s vaším stylem. Pokud jste romantický typ, vyberte si oblečení jemného materiálu a nebo v pastelových sladkých barvách.
Jako skutečný skvost a oživení jsou různé ozdoby, šperky a brože, které zaručeně upoutají pozornost. Pokud se ráda zdobíte a máte delší vlasy, můžete si do nich připevnit také valentýnskou sponu, která se postará o vzhled lehkosti, hravosti a smyslnosti.

K Valentýnu patří černá

Jak již bylo zmíněno, ke svůdnosti vám přidá nejen červená, ale také černá barva. Chcete-li se cítit rafinovaně a svůdně, sáhněte po krajkovém černém spodním prádle a nebo po krásných stylových černých šatech. Co se týče šperků, s černou lze kombinovat jakákoliv barva, proto se zde meze nekladou.

Článek Svatý Valentýn – móda, styl, krása byl publikován 1. února 2010 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...