Buďte bronzově opálená i bez sluníčka

Tagy:  opálení, opalování, samoopalovací přípravky, solárium

Sponzorované odkazy:

Buďte bronzově opálená i bez sluníčka

Snědá pokožka vypadá zdravě a přitažlivě. Lehké opálení dodá šmrnc a obzvlášť v dnešní době je velmi žádané. Tmavovlásky si mohou dovolit opálení klidně výraznější, u něžných blondýnek působí hezky spíše velmi jemná bronzová barva. Poraďte si i nyní v zimě a získejte krásně přitažlivou barvu, aniž byste absolvovala dovolenou u moře.

Solárium ano či ne?

Mnoho lidí si cestu k opálení volí skrze ultrafialové záření solárií. Solárium sice nezabíjí (určitě ne během několika použití), ale při pravidelných návštěvách se na kůži dříve nebo později ukáží následky. Podobně tomu je i při běžném opalování na sluníčku, které naší pokožce škodí taktéž. Mimo rychlé stárnutí pleti, menší pružnost, vrásky a pomalou obnovu buněk hrozí i riziko rakoviny kůže. Tak na nás zkrátka paprsky sluníčka i solárium působí. Pro snížení škodlivých účinků je dobré používat opalovací krémy a speciální krémy do solárií, které pleť vyživují a alespoň z části chrání. Nezapomeňte proto používat krémy s co nejvyšších ochranným faktorem.

Samoopalovací přípravky

Samoopalovací přípravky mají oproti soláriu mnoho výhod, ale i nevýhod. V dnešní době je škála samoopalovacích prostředků velmi široká, jejich účinky jsou však podobné. Důležité však je, že samoopalovací prostředky s sebou nenesou rizika poškození pokožky a jsou tak daleko přijatelnější. Jejich aplikace je snadná ale vyskytuje se v ní několik úskalí. Je dobré přesně dodržovat postup a jednotlivé přípravky nanášet tak, jak se nanášet mají. Škála samoopalovacích prostředků nabízí samoopalovací ubrousky, mléka, spreje a další. U samoopalovacího mléka a roztíracího spreje je velmi důležité nanášet rovnoměrně a předejít tak vzniku nežádoucích fleků na těle. Pozor na záhyby, jako je podpaží či třísla, kde by se přípravek mohl slít a vytvořit tmavé skvrny. Samoopalovací přípravky je nejlepší aplikovat po sprchování na čistou pokožku, důkladně je rozetřít a nechat zaschnout. Dlaně by mohly taktéž chytit barvu a proto je dobré je po nanášení krému či jiného přípravku opláchnout.

Už není třeba se hodiny opékat na plážích, autor: xlordashxUž není třeba se hodiny opékat na plážích, autor: xlordashx

Samoopalovací přípravky je pro dlouhotrvající účinek nutné používat pravidelně, jelikož efekt opálené pokožky rychle odeznívá. Aplikujte ob den, či ob dva dny pro udržení intenzivní barvy. Je dobré volit mezi tónujícími přípravky a přípravky poskytující intenzivní opálení. Všeho moc škodí a barva kůže by měla vždy působit především přirozené.

Článek Buďte bronzově opálená i bez sluníčka byl publikován 7. února 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...