Móda nadměrných velikostí

Tagy:  móda pro plnoštíhlé, XXL, Tolerantní móda, Amore

Móda nadměrných velikostí

Stojíte před zrcadlem a přemýšlíte co všechno změnit, co zmenšit, co zakrýt … Možná vašemu kritickému pohledu neunikl ani větší zadeček. Ale na něm rozhodně nic neměňte, nezmenšujte. Mužům se totiž líbí ženy s postavou ve tvaru hruška. S větším zadečkem se pyšní i Jennifer Lopez. Zaujměte tedy tím, že ze svého handicapu uděláte přednost. Přestaňte se schovávat pod vytahanými svetry a nevýraznými kalhotami, ještě o číslo větší.

Komplet 1Komplet 1

Omezte černou barvu! Ano, pravdou je, že zeštíhluje, ale stejnou službu, ne-li lepší dokáže splnit i správně zvolený střih. Pokud si ale netroufáte na příliš světlé odstíny, zkuste bordovou, námořnickou modrou nebo smaragdovou. Hlavně černá barva, v blízkosti obličeje, může způsobit i to, že se vás lidi ptají, jestli nejste nemocná, dělá vás totiž starší a unavenější. Černou barvu volte z velké části jen na kalhotách, kde vás zeštíhlí, ale na věku neubere.

Komplet 2Komplet 2

Přejděme teď od barev zpátky ke správně zvolenému střihu. Neměl by být příliš přiléhavý, ale ani moc volný. Vyhněte se balonovým sukním a harémovým kalhotám, střih kalhot a sukní by měl být rovný. Stejně tak zapomeňte na volánky a mašličky, přidávají na objemu. Vrstvěte, kombinujte barvy a doplňky, jen se neschovávejte za silné roláky, decentním výstřihem nic nezkazíte. Odveďte pozornost od problémových partií tím, že v jejich části vynecháte jakýkoliv vzor a vše co by přitáhlo pozornost a naopak partie, které chcete dát na obdiv, ozdobte například zajímavým šperkem. V každém případě se ale musíte cítit pohodlně.

Komplet 3Komplet 3

Trendem je v plnoštíhlé módě retro, ale divokými velkými vzory opatrně. Chic budete v tvídovém plášti, pleteném topu a zeštíhlujících kalhotách. Holt rafinované střihy dokážou divy, zkuste třeba asymetrii a cípy, které prodlužují.

Jistě jste si všimly, že je nedostatek výrobců a odchodů s oblečením pro plnoštíhlé ženy, a to i přesto, že podle statistik je u nás více než polovina obyvatelstva s nadváhou. Přeci jen se jich tu ale pár najde.

Tolerantní móda

Značka Tolerantní móda sídlící ve Dvoře Králové nad Labem vyrábí modely pro ženy ve velikosti 42 až 62. Výhodou je, že se do těchto modelů snaží zahrnout módní prvky z velikostí 36 a 38, tak by byly nositelné a opticky nepřidaly ani kilo navíc.

HalenkyHalenky KabátkyKabátky Sukně a kalhotySukně a kalhoty

Amore

Značka Amore nabízí spodní a noční prádlo a plavky i v nadměrných velikostech. Sortiment je zaměřen na ženy středního věku, které mají jiné proporce, než mladé dívky. Podprsenky zde seženete s košíčky až do velikosti 7 a plavky do velikosti XXL. Podle poptávky na trhu bude možná tabulka velikostí doplněna od další velikosti.

Spodní prádloSpodní prádlo

Zdroj: www.amore.sk, www.tolerantnimoda.cz, www.s-xxxl.cz

Článek Móda nadměrných velikostí byl publikován 20. října 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...