Kojenecké oblečení aneb spokojené miminko

Tagy:  kojenecké oblečení, body, bodíčka, dupačky, overaly, polodupačky, rukavičky, biobalvna, miminko, mimi, baby, kojenec, čepice

Sponzorované odkazy:

Kojenecké oblečení aneb spokojené miminko

Čekáte miminko? Jste snad čerstvou maminkou? Nebo hledáte originální dárek pro novorozeně?

Pletený váček a čepička, Flér, autor: merinaPletený váček a čepička, Flér, autor: merina

Pohodlí a teplo

Každé miminko potřebuje nejen teplé oblečení, ale hlavně pohodlné. První dny života potřebuje každý drobeček cítit teplo a pocit bezpečí.

Nakupujte zejména pohodlné oblečení, autor: Eva ArnicanováNakupujte zejména pohodlné oblečení, autor: Eva Arnicanová

Biobavlna

V poslední době je stále více oblíbený materiál biobavlna. Proč zrovna tento materiál? Jedná se o bezpečnější materiál obzvlášť pro náchylnější děti k alergiím. Biobavlna je pěstována bez použití jakýchkoliv umělých látek a chemikálií. Tento materiál není bělen a pokud budete hledat obarvenou biobavlnu, můžete se spolehnout na to, že se na barvení nepoužívají žádná umělá barviva.
Kojenecké oblečení z tohoto materiálu je měkčí, jemnější a miminko z něho nemůže mít žádné pupínky, vyrážky či alergie. Z biobavlny vám doporučuji pořídit hlavně bodíčka nebo dupačky, které nejvíce přiléhají k pokožce a jsou v přímém styku s dětskou kůží.

Body

Kojenecká bodíčka jsou základem každé výbavičky. Existují bodíčka s krátkým a dlouhým rukávem, zavinovací body, body bez rukávů, barevná, s výšivkou, s obrázky apod. Při pořizování bodíček mějte na paměti, v jakém ročním období se vám vaše děťátko narodí. Aby se nestalo, že v létě budete mít pouze body s dlouhým rukávem a naopak.
Kojenecká body jsou velmi oblíbenou součástí dětského oblečení. Narozdíl od triček, nemusíte stále hlídat zda nemá miminko odhalená záda. Bodíčka se nevyhrnutou a lépe fixují plenu.

Šatičky pro roztomilé princezny, autor: Eva ArnicanováŠatičky pro roztomilé princezny, autor: Eva Arnicanová

Overaly, dupačky a polodupačky

Overaly a dupačky jsou dalším základním kouskem oblečení v každém dětském šatníku. Overálky se zapínají na druky. Vybrat si můžete z nepřeberného množství barev, vzorů, tvarů a stylů. Velice moderní jsou se šikmým zapínáním a s motivy zvířátek, kytiček a koleček.
V zimním období si pořiďte vyteplené overálky, které vaše miminko uchovají v příjemném teplíčku. Kojenecké polodupačky jsou k dostání od velikosti 50 až do velikosti 86. jedná se o oblíbenou součást dětské výbavičky. Nahrazují tepláčky a ponožky v jednom. Nemusíte se tak strachovat, že si miminko bude ponožky svlékat a bude mu zima. Kojenecké polodupačky zpravidla mívají široký pás z důvodu přilnutí k děťátku. Nemějte strach, pás se miminku nezařezává do bříška a navíc lze libovolně ohrnout.

Overal do chladného počasí a overálek s puntíky, autor: Eva ArnicanováOveral do chladného počasí a overálek s puntíky, autor: Eva Arnicanová

Čepičky, rukavičky

Miminko nesmí nastydnout. Čepička je základ pro každé miminko. Záleží jen na vás, kterou si vyberete. Od jednoduchých čepiček, po zavazovací, tzv. ušanky, háčkované či pletené kulíšky. Velice moderní záležitost jsou pletené a originální čepičky jako vidíte na fotografii. K dostání jsou např. na internetových stránkách Flér. Rukavičky také patří do zimní výbavy miminek. Od pletených, po bavlněné, barevné, jednobarevné, s motivy apod.

Čepičky pro holčičky, autor: Eva ArnicanováČepičky pro holčičky, autor: Eva Arnicanová
Čepička a capáčky – originální vánoční dárek, možnost zakoupit na www.fler.cz, autor: merinaČepička a capáčky – originální vánoční dárek, možnost zakoupit na www.fler.cz, autor: merina

Český i zahraniční trh je doslova k prsknutí s nabídkou kojeneckého zboží. Do kojeneckého oblečení patří i další sortiment jako jsou např. pyžámka, trička, mikiny, svetry, bundičky, botičky, capáčky atd. Také zavinovačky se dají považovat za součást kojeneckého oblečení (výbavy).

Článek Kojenecké oblečení aneb spokojené miminko byl publikován 25. října 2010 v 18.00 v rubrice Dětská móda. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...