John Galliano - král Haute Couture

Tagy:  John Galliano, Givenchy, Dior

Sponzorované odkazy:

John Galliano - král Haute Couture

John Galliano se narodil v Gibraltaru, tvořit ale začal v Británii. Chtěl zmodernizovat haute couture, bez narušení jejího ducha. Chtěl, aby si ženy uvědomovaly, do čeho se oblékají.

John GallianoJohn Galliano

Vody rozvířil v roce 94, kdy představil ušlechtilé kreace dámských elegantních oděvů, inspirovaných padesátými léty. Nedlouho potom odcházel na zasloužený odpočinek Hubert de Givenchy a rozhodovalo se, kdo bude jeho nástupcem. Zvítězil John Galliano a stal se uměleckým ředitelem modelového domu Givenchy. Jeho tvorba s excentrickými prvky se naprosto lišila od Givenchyho prostého stylu. Názory na nové pojetí modelového domu Givenchy se různily. Lidé na něj buď pěli ódy nebo ho zavrhovali. To se dalo čekat.

Haute CoutureHaute Couture

Po dvou letech odešel do modelového domu Dior. To přineslo do stojatých vod francouzské nejvyšší módy nové impulzy. Předvedl svůj talent dovést umělecké vize až k nejmenšímu detailu. Pohádková nádhera Gallianových modelů v hýřící okázalosti sebemenšího detailu vybuchovala odvážnými gejzíry romantismu ve formách i barvách, jaké dosud nevytvořil žádný z couturiérů.

Extravagantní princeznaExtravagantní princezna

Jaký je John Galliano

Černovlasý výstředník, s uzounkým knírkem je díky své příjemné povaze a přátelskému vystupování velmi oblíben ve společnosti. Dokáže budit pozornost neuvěřitelně extravagantními modely, gigantickými brýlemi, pletenými ponožkami, sakem, ušitým z britské vlajky v kombinaci s kožešinovou ušankou od kolegy Gaultiera. Fantazie a překvapení, to je celý on.

Kožešinové čepiceKožešinové čepice

Je to osobnost, o níž se ve světě módy hovoří stále hlasitěji a významněji a určitě jen tak nepřestane.

Tvorba

Před tvorbou u Givenchy

Používal pozitivní barvy, minisukně kombinoval s krajkou, precizně konstruoval šikmé střihy a asymetrické délky. Důraz kladl na dokonalé střihy, které dokáží krásně zdůraznit křivky postavy.

Johnova tvorbaJohnova tvorba

Pro Dior

Začal na téma africké kultury s korálkovými sukničkami, živůtky a doplňky. V létě pak pokračoval ve stylu princezen ze začátku dvacátého století, uměleckých múz a dam z obrazů Alfonse Muchy. To vše zdobily luxusní výšivky, materiály i střihy, šperky, klobouky a dobové variace účesů.

Ze zimní kolekce 98Ze zimní kolekce 98 Galliano rád navrhuje kloboukyGalliano rád navrhuje klobouky

Jeho módní kreace jsou zcela nenositelné, leč nepochybně inspirativní. John Galliano sám říká, že nechce určovat, co se má nosit, chce hlavně inspirovat.

DiorDior

Zdroj: www.findfreegraphics.com

Článek John Galliano - král Haute Couture byl publikován 20. prosince 2010 v 00.00 v rubrice Značky. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...