Šál, pašmína nebo elegantní přehoz, to je nenásilná alternativa ponča

Tagy:  pašmína, přehoz, šál

Sponzorované odkazy:

Šál, pašmína nebo elegantní přehoz, to je nenásilná alternativa ponča

Jarní dny a hlavně rána, umějí být hodně studené. Taky se vám stává, že stojíte na zastávce a vzpomínáte na tu teplou deku, pod kterou jste ještě před chvílí ležely? Mám pro vás dokonalý a trendy typ – kašmírový šál. Tato lehké deka vypadá opravdu nádherně v kombinaci s halenkou, sukní a lodičkami a co víc, dokonale chrání před prochladnutím. Jednoduchým přehozením přes plášť nebo bundu vytvoříte další ochrannou vrstvu proti větru a chladu.

Jemná pašmínaJemná pašmína

Pohodlí jako ve vatičce

První co si zamilujete je neuvěřitelná měkkost, která vás jemně obejme, že se budete cítit jako v bavlnce. Stejně tak mazlivá dokáže být i levnější alternativa kašmírového přehozu z vlněných, bavlněných nebo směsných tkanin.

Růžovo černá pašmína pro ležérní vzhledRůžovo černá pašmína pro ležérní vzhled

Vzory

Na trhu se nachází celá škála přehozů, abyste si mohly najít ten pravý pro vás. Od všemožných barevných odstínů, přes rozmanité vzory až po klasiku, jako jsou paisley a skotská kostka. Nejznámější se staly: vzor miribota s motivem oka vás podle legendy ochrání před ďáblovými zraky anebo vzor palmette s motivem datlovníku symbolizuje život a plodnost. Vzor paisley si dobyl srdce žen na počátku 19. Století. Byl pojmenován podle skotského města, kde vznikl.

PaisleyPaisley PalmettePalmette

Šál

Šál se může stát milým společníkem v chladných a sychraných dnech všem těm, kdo mají citlivý krk a celkově jsou choulostivý na chlad.

Fialový přehozFialový přehoz

Pašmína

Přestože přehozy počátkem 20. století vyšly z módy, dámy se jich vzdát nechtěly. Ale stejně tak jako všechny oblíbené módní kousky, tak i on se dočkal triumfálního návratu v podobě pašmíny. Tato obrovská šála lehká jako pírko je zhotovena z kašmíru nebo ze směsi kašmíru a hedvábí. Oceníte ji v době, kdy bude příliš teplo na kardigan a příliš chladno na obnažená ramena.

Pletenina zahřejePletenina zahřeje

Jak nosit tento elegantní doplněk

Žlutá pašmína s třásněmiŽlutá pašmína s třásněmi

Tento elegantní doplněk lze nosit různými způsoby. Bez ohledu na to, z jakého je materiálu nebo jakou má barvu, může s ní vytvořit zcela nový vzhled v několika minutách.

Klasika – přikryjte si pašmínou ramena a delší konec si přehoďte přes protilehlé rameno.

KlasikaKlasika

Šerpa – pašmínu zavažte šikmo přes tělo a zavažte na straně. Tento způsob se hodí na šaty nebo sukni pro večerní událost.

Klasický šátek – noste ho kolem krku s jedním koncem přes rameno. Toto přidá trošku barvy do výstřihu.

Jako šálJako šál

Pařížský uzel – je velmi snadný. Stačí uvázat šátek vpředu a konce nechat viset dolů. Tento ležérní vzhled se hodí pro den i noc.

Článek Šál, pašmína nebo elegantní přehoz, to je nenásilná alternativa ponča byl publikován 13. února 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...