Donna Karan - Císařovna sedmé avenue

Tagy:  Donna Karan, DKNY, kolekce jaro 2011

Sponzorované odkazy:

Donna Karan - Císařovna sedmé avenue

Donna Karan, původním jménem Donna Faske, se narodila 2. Října 1948 ve Forest Hills. Její tatínek byl pánský krejčí a maminka prodávala v obchodě s konfekcí a zároveň si přivydělávala jako manekýnka.

Donna začala jako kreativní asistentka u značky Anne Klein, kde se seznámila se svým tehdejším mužem, s nímž má dceru Gabrielle. Manželství však nevydrželo a Donna se později znovu provdala se svého současného muže, známého sochaře a malíře, Stephena Weisse.

Donna KaranDonna Karan

Americká Coco Chanel

Stejně jako Coco Chanel má v oblibě žerzej, černou barvu, kostýmy a nápadnou bižuterii, která podle ní umocňuje celkový vzhled.

Tvorba

Romantické šatyRomantické šaty Jednoduché červené šatyJednoduché červené šaty Elegantní černáElegantní černá

Sukně představuje v délkách krátkých, do poloviny lýtek nebo až ke kotníkům. Nejdůležitější je totiž střih, ten dělá sukni sexy, ne délka. Ocenitelné na jejích modelech je pohodlí a osobitý šarm, který získáte jak mávnutím kouzelného proutku. V jejím módním domě se můžete obléci od hlavě až k patě do jejího jména, protože nezapomněla ani na doplňky, které žena potřebuje – punčochy, prádlo, kožešiny, obuv, bižuterie a dekorativní kosmetiku.

DKNY – Donna Karan New York

Firma DKNY Donna založila společně se svým manželem roku 1988 v New Yorku. V 90. letech, kdy bylo všude kolem spousta vulgárnosti, odhalená ňadra a Barbie styl, přišla Donna s něčím jiným. Byla to střízlivá strohost, převážně v černé barvě. Opravdová ženskost je přece zdrženlivá.

Společně s odívám žen se později začala věnovat i odívání mužů (možná po vzoru svého tatínka, pánského krejčího). V roce 1992 představila kolekci DKNY Men s dokonale propracovanými obleky, ležérním oblečením pro sport a volný čas a v neposlední řadě i obuví.

Donna je neuvěřitelně pracovitá, ročně navrhuje a vytváří dvanáct různých kolekcí a každý měsíc jsou tedy obchody nesoucí její jméno obohaceny o novinky. Ze srdce nenávidí slovo „přibližně“, protože ona nic v životě nechce dělat přibližně.

Donna obléká slavné filmové hvězdy jako Raquel Welch, Candice Bergen nebo Barbru Streissand, se kterou jsou velmi dobré přítelkyně.

Kolekce na jaro 2011

Pro víluPro vílu Zlatá princeznaZlatá princezna Elegantní kostýmkyElegantní kostýmky

Pohádková jarní kolekce, v přírodních tónech, byla navržena pro jemné romantické dívky. Lehounké šaty z šifónu s květinovými výšivkami a korálkovými aplikacemi jako by byly navrženy pro víly. Zlaté a bronzové šaty vám pak můžou připomenout pohádku Zlatá princezna. A zpět na zem vám vrátí elegantní kostýmky, ovšem ve stejně jemném stylu.

Detaily

DetailyDetaily

Mezi doplňky, které stojí za povšimnutí, patří mohutný korálkový náramek, psaníčko, taktéž z korálků a sandály s listovým zdobením na nártu.

Článek Donna Karan - Císařovna sedmé avenue byl publikován 18. února 2011 v 00.00 v rubrice Značky. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...