Manolo Blahnik – inspirujte se u mistra

Tagy:  Manolo Blahnik, boty, značky, španělská móda, střevíčky, pantofle, lodičky

Sponzorované odkazy:

Manolo Blahnik – inspirujte se u mistra

Manolo Blahnik, pro mnoho žen milujících boty se tento návrhář stal Bohem. V čem jeho síla tkví? Jak vypadají boty za stovky dolarů? Pojďme načerpat inspiraci u mistra v oboru, Manola Blahnika.

O Blahnikovi

Manolo Blahnik je španělský návrhář pocházející ze Santa Cruz de la Palma na Kanárských ostrovech. Matka Španělska a otec Čech, studia v Ženevě a Paříži, následné přestěhování do Londýna, to vše se jistě na jeho tvorbě podepsalo. Získal za svoji tvorbu řadu ocenění a dostal se prostřednictvím bot do světa showbusinessu. My ho známe hlavně díky veleúspěšnému Sexu ve městě.

Královské botky

Řada modelů tohoto velikána vyniká nádherným zdobením. Takové botky vypadají ani ne jako pro princeznu, ale hned jako pro královnu. Stříbrná, zlatá a broušené kamínky a perly, to je přesně ono.

Jako pro královnuJako pro královnu

Páskové střevíčky vedou

U Carrie jsme si všimli mnoha páskových střevíčků. Manolo je vyrábí ve všech myslitelných barvách, od univerzálních až po výrazné, křiklavé. Jelikož se často jedná o boty s vysokými podpatky, je velmi užitečné, pokud disponují pásky kolem kotníků. Zaručují tak stabilitu noze a zvyšují nositelnost.

Páskové střevíčky nemají chybuPáskové střevíčky nemají chybu

Pestrobarevné botky

Barvy, ty k Manolovi patří. Umí pořádně rozsvítit den a dodat energii. Záleží pak na osobních preferencích, zda se sáhne po červené klasice nebo třeba po purpuře, královské modré či fialové. Jistě však u něj najdeme i další barvy, jako žlutou či zelenou.

Pestré barvy, i ty najdeme u BlahnikaPestré barvy, i ty najdeme u Blahnika

Odvážné kombinace vzorů a barev

Boty nemají být nuda. S botami tohoto návrháře ji určitě nezažijeme. S chutí vytváří zábavné modely, pro které je charakteristická zajímavá kombinace materiálů, barev a vzorů. Sice to teoreticky snižuje jejich univerzálnost, mnoho žen si s tím však bez problému poradí. Jde o to vybrat takový pár, který se bude barevně hodit do šatníku. Odvážným totiž štěstí přeje a výrazné kombinace jsou v trendu.

Dejte zelenou odvážným kombinacímDejte zelenou odvážným kombinacím

Mnoho Blahnikových modelů se vyznačuje nápadným designem. Není tedy třeba držet se příliš při zemi. Vyberme si takové boty, které se nám budou opravdu líbit.

Zajímavý design, to je BlahnikZajímavý design, to je Blahnik

Krásky do práce

I do pracovního prostředí se nemusíme omezovat na konzervativní kousky. Mnoho bot je sice výrazných, do práce se ale přesto hodí. Nositelnost zaručí klasické barvy, relativní uzavřenost boty a kvalitní zpracování. Tyto atributy totiž odlišují kvalitní a krásné boty od laciných provokativních modelů.

Do práce i společnostiDo práce i společnosti

Nefandíte podpatkům? Nevadí

Většina bot známých návrhářů má jedno společné – vysoké podpatky. Jak je ale vidět, Manolo nízké podpatky nezavrhuje. Proto je s klidem můžeme zařadit i my, nemusíme mít strach, že nízký podpatek bude out.

Blahnik zná i středně velké podpatkyBlahnik zná i středně velké podpatky

Článek Manolo Blahnik – inspirujte se u mistra byl publikován 13. května 2011 v 00.00 v rubrice Značky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...