Oblečení na sjezdovku i relax / jak být šik na horách

Tagy:  lyžařské oblečení, oblečení na hory, sportovní oblečení

Sponzorované odkazy:

Oblečení na sjezdovku i relax / jak být šik na horách

Zimní venkovní sporty vyžadují odpovídající vybavení. V první řadě je samozřejmě důležitá kvalita a funkčnost, ale hned vedle toho také módní vzhled. Vždy když si vybíráme oblečení, nejprve vidíme jeho vizuální stránku a až potom zjišťujeme jeho vlastnosti, ale mějte na paměti, že kvalita je u lyžařského oblečení mnohem více důležitá než u jakéhokoliv jiného oblečení.

Na sjezdovku

lyžařský outfit 1lyžařský outfit 1 lyžařský outfit 2lyžařský outfit 2

Bundy

Na lyžování je dobré pořídit si kvalitní bundu od světového výrobce značek. Pokud lyžujete už delší dobu, jistě již máte nějakou oblíbenou značku, na kterou se můžete spolehnout. Lyžařská bunda Vás nesmí zklamat v žádné plískanici, nabízí pohodlí, kvalitu a styl. Skvěle je, že na bílém podkladě vynikne jak černá, tak i barevná bunda. Důležité je, aby bunda a zbytek outfitu tvořili jedinečný styl a byste se v oblečení cítily dobře. Potom už jen zbývá doladit maličkosti a to celkový outfit s lyžemi.

Pomocníci na bundách:

Ventingy jsou uzavíratelné otvory v podpaží a na zádech.

Snowcatche je pás, který chrání před sněhem a větrem. Některé bundy mají pás odepínatelný a některé pásy se dají dokonce spojit s kalhotami.

Rukavice

rukavicerukavice

Nejdůležitější je výběr správné velikosti, aby rukavice nebyly příliš těsné nebo, aby z rukou nepadaly. Změřte si dlaň od zápěstí po konec prostředníčku a v tabulce můžete zjistit svojí velikost.

Obvod dlaně v cm 16,5 / 17.5 / 19 / 20,5 / 22 / 23,5

Velikost rukavic 6 / 6,5 / 7 / 7,5 / 8 / 8,5

Kvalitní lyžařské rukavice jsou vybaveny voděodolnou membránou proti promáčení a některé mají vyjímatelnou fleecovou vložky, kdyby Vám bylo velké teplo a také, aby rukavice rychleji schly. Výborné je také zateplení Termoliner, to je exklusivní směr, která udrží více vzduchu pro více tepla.

Relaxační den

Kabát

kabátykabáty

Spojení sportovního stylu a elegance zajistí kabáty sportovních značek Nike, adidas, Funstorm a jiných. Zahřejí v každém chladném dni, zajistí pohodlí a teplo. Většina z nich má kapuci, která na horách chrání před sněhovými přeháňkami. Sportovní kabát si dozajista natolik zamilujete, že se ho nebudete chtít vzdát ani ve městě.

Mikina

mikinymikiny svetrysvetry

Na horách využijete hlavně fleecové mikiny, které jsou měkoučké a hřejivé. Mikiny většinou nemají kapuci, ale vysoký límec, který chrání krk proti větru a nepříjemným dešťovým kapkám.

Sněhule

sněhulesněhule

Bez sněhulí se na horách neobejdete, zvolit můžete i nižší kotníkovou variantu.

Článek Oblečení na sjezdovku i relax / jak být šik na horách byl publikován 10. ledna 2012 v 00.00 v rubrice Sportovní oblečení. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...