Šátky a šály na krk / oživí, doladí a zahřejí

Tagy:  šátky, šály, vzorované šátky, barevné šátky, pletené šály, topshop

Sponzorované odkazy:

Šátky a šály na krk / oživí, doladí a zahřejí

Šátek je skvělý doplněk, protože jím můžete doladit mnoho typů oblečení. Protože přichází v mnoha stylech, tvarech, velikostí a je vyroben z rozmanitých tkanin v paletě rozličných barev, je nositelný v teplém i studeném počasí.

Vzorovaný šátekVzorovaný šátek

Šátky je možné nosit na mnoho různých způsobů.

Způsoby vázání šátkuZpůsoby vázání šátku

Oba cípy šátku spojte vpředu ozdobnou sponou na šátky.

V jedné třetině cípu šátku udělejte uzel, druhý cíp tímto uzlem prostrčte a uvažte na straně krku

Mašle pod bradou působí velmi neotřele.

Uprostřed čtvercového šátku udělejte uzel, který bude vespod, a šátek uvažte za krkem.

Pašmínu přehoďte přes ramena tak, že jeden cíp bude na zádech a druhý cíp prostrčte spodem pod krkem ven a připevněte broží.

Delší šál nebo pašmínu volně spuštěnou kolem krku stáhněte v pase zajímavým páskem.

Jednobarevný šátek ozdobte perlami.

Zajímavý je i jednoduchý uzel

Šátky jednobarevné a vzorované

Barevné šátkyBarevné šátky Vzorovaný šátek – květinyVzorovaný šátek – květiny Vzorovaný šátek – puntík a divoká šelmaVzorovaný šátek – puntík a divoká šelma Vzorovaný šátek – motýli a klíčeVzorovaný šátek – motýli a klíče

Vzorované šátky uvazujte na jednoduché jednobarevné oblečení. Naopak jednobarevné šátky můžete použít i k oblečení se vzorem. Šátky můžete nosit k šatům, košilím, tričkům, topům nebo do sak. Díky šátkům doladíte a oživíte fádní outfit, dodají eleganci a šmrnc, podpoří barvu pleti a očí.

Pletené šály

Pletená šálaPletená šála

Dokonce i pletená šála se dá vázat na několik způsobů. Můžete jí ovázat kolem krku, přehodit jeden konec na záda nebo podle textury uzlovat jako šátek. Šála musí korespondovat s barvou bundy nebo kabátu a také s ostatními doplňky. Podobně jako u šátků, pokud máte černou bundu, můžete si dovolit jakoukoliv barvu nebo vzor šály. Rozhodněte se, jak chcete šálu vázat kolem krku, podle toho si vyberte šířku a délku. Důležité je, aby šála „nekousala“, ale příjemně hřála, také aby nepouštěla chlupy na oblečení.

Vzorovaná pleteninaVzorovaná pletenina

Nákrčník

Barevný nákrčníkBarevný nákrčník

Vyzkoušet můžete i nákrčník, což je zajímavá varianta šály, s nímž se dají dělat divy. Dá se nosit ke svetru, kardiganu, do kabátu nebo bundy. Odpadá zastrkávání a schovávání konců šály. Nákrčník se dá různě omotávat kolem krku a hlavy, spínat broží nebo i různě zavazovat, podle délky a textury. Fantazii se meze nekladou a možná vynaleznete i nový způsob nošení nákrčníku.

Zdroj: www.topshop.com

Článek Šátky a šály na krk / oživí, doladí a zahřejí byl publikován 5. února 2012 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...