Zábavné hry pro všechny holky a kluky

Tagy:  Dětské hry, stolní hry, barbie, holčičky, kluci, chlapci, dívky, počítačové hry

Zábavné hry pro všechny holky a kluky

Jistě si vzpomínáte na doby vašeho dětství a mládí, kdy jste trávili veškerý čas na hřišti běháním za kopacím míčem, sídliště jste spolu s kočárkem a nejlepšími kamarádkami obcházeli stále dokola a doma jste se vždy objevili špinaví a zablácení k nepoznání. Časy kdy se kvalitní hračky vyskytovaly pouze v zahraničí a vám tak stačila modelína či jednoduchá skládačka jsou definitivně pryč. Obchodní trh je doslova přehlcen množstvím dětských her a vy tak sami nevíte, čím vaše dítko podarovat. Na prodejních pultech narazíte na spoustu ,,vychytaných“ předmětů, jenž rozvíjejí dětskou motoriku a zdokonalují inteligenci vaší ratolesti, avšak na druhou stranu se setkáte s produkty, které nejenom zabijí několik hodin, ale pro většinu dětí jsou nepraktické či dokonce nevhodné. Vybírejte tedy pozorně a Ježíška nasměrujte tou správnou cestou, která potěší nejenom vás, ale především vašeho potomka.

Sortiment pro holčičky i kluky je takřka vyrovnaný. Mladé dámy našly již v kolíbce zalíbení v panenkách všeho druhu od roztomilých hadrových po dokonale zpracované mluvící stroje. Pro větší slečny jsou pak ideální volbou klasické barbie hry, jenž zahrnují typické panenky, ale také stolní hry, oblíkačky a podobně. Chcete-li do vaší dcery investovat větší obnos peněz, pořiďte ji tančící plochu, na které se naučí základní pohybové prvky, ale také balet, jazz či gymnastiku. Vaše dítko tak zabavíte na dlouhé hodiny a zároveň ho nenásilnou cestou donutíte k potřebnému pohybu, za který si posléze určitě zaslouží sladkou odměnu.

Barbie je nejoblíbenější hračkou holčiček, autor: barbieBarbie je nejoblíbenější hračkou holčiček, autor: barbie

Také chlapci si od malička potrpí na nejrůznější hry a dovednosti. Jakmile již začnou trochu vnímat své okolí, rázem si oblíbí prakticky všechny předměty obsahující kolečka, řeč je tedy o traktúrcích, lokomotivách, mašinkách všeho druhu a samozřejmě autíčkách. S postupem času se u malých rošťáků obvykle rozvine zájem o sport, který často iniciují sami rodiče. Fotbal a hokej patří mezi klasickou volbu, se kterou počítají také výrobci hraček a stolních her. Na světe snad neexistuje kluk, který by pohrdl počítačovou hrou, ba naopak, u mnoho chlapců se tato záliba přehoupne v závislost, kterou je třeba regulovat. Chcete-li přesto své ratolesti dopřát trochu toho imaginárního světa, zavítejte do specializovaných obchodů, kde pořídíte nejrůznější počítačové hry za příjemné peníze. Šetřílkům se nabízí alternativa internetových stránek jako je například poggo.cz. Pokud si toužíte zahrát nějakou tu hru také vy, pořiďte si play station, který propojíte s televizí, díky níž si zahrajete celá rodina společenskou hru, zatančíte si a nebo uspořádáte automobilové závody.

Zahrajte si s dětmi stolní společenské hry, autor: tamariZahrajte si s dětmi stolní společenské hry, autor: tamari

Článek Zábavné hry pro všechny holky a kluky byl publikován 24. dubna 2012 v 10.00 v rubrice Nákupy. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...