Chcete mít dredy a účesy z dredů?

Tagy:  vlasy, dredy, účesy z dredů, účesy, kadeřnictví, holič

Chcete mít dredy a účesy z dredů?

Toužíte ve svém životě něco změnit a nevíte co? Máte pocit stereotypu nebo nudy? Zkuste změnit váš účes. Zvolte dredy!

Dredy

Nemusíte se bát, že z vás dredy udělají rebela či rebelku, naopak. Jedná se o velký hit ve světě módy. Díky nim vykouzlíte originální účes s minimální údržbou a navíc budete opravdu trendy. Dredy si můžete nechat udělat z vlastních vlasů nebo si pořídit syntetické dredy, podobné normálním vlasům. Na syntetické dredy budete potřebovat cca 12 cm dlouhé vlasy.
„Zacuchané prameny vlasů“ mohou mít různé tvary a velikosti, které vám mohou vytvořit ve vašem účesu pouze decentní zkrášlení nebo výrazný extravagantní účes.
Jako zajímavost stojí zmínit fakt, že nejdelší dredy měří téměř 6,5 metru. Majitelkou těchto dlouho nestříhaných vlasy je 24 letá Američanka, která má své maxi dlouhé dredy za opravdovou chloubu.

Originální účes

Dredy byly zejména v 60. letech velkých hitem ve Spojených státech. Zpočátku se jednalo o obyčejné zacuchané copy. U nás se objevily až po revoluci. V dnešní době se jedná o moderní a oblíbený styl účesu, dredy sluší i modelkám od Chanelu.

Pletení dredů

Jak jsem již zmínila, pro vytvoření dredů je nutné mít vlasy cca 12 cm dlouhé. Vzhledem k manipulaci se původní vlasy zhruba o třetinu zkrátí.
Po vytvoření dredů se vlasy doporučují mýt až po prvním měsíci bylinnými šampóny a naopak se nedoporučuje používat kondicionér. Proč? Kondicionér totiž dredy snadno rozplétá. Zhruba po čtvrt nebo půl roce je vhodné dredy opětovně „zaháčkovat“ a samozřejmě i upravit odrosty.

autor: clipmageautor: clipmage

Účesy z dredů

Dredy se dají nosit rozpuštěné nebo v čelence či culíku. Klasickým, ale zajímavým a zároveň jednoduchým typem jsou drdoly z dredů, o kterých se dočtete více zde.
Samozřejmě pokud nejste obdivovatelka dredů a dáváte přednost klasickým účesům, můžete zvolit i další dámské účesy, kterými zajisté okouzlíte nejen sebe ale i vaše okolí. Ať už jste majitelkou ultra krátkých vlasů, bujné kštice nebo vlnitých pramenů, na každou z vás existuje celá řada nádherných a stylových účesů. Těžko říct, co je nejvíc moderní, protože každé ženě sluší něco jiného. Na jednu stranu jsou takové střihy, které se stříhají nejčastěji, ale trendy jsou rozmanité.

Buďte za rebelku i něžnou krásku

Život je změna, a proto se nebojte experimentovat a pohrát si s vašimi vlasy. Nebojte se zkrácení vlasů, prodlužování, změnit barvu ani zmíněných dredů. Vydejte se na vzrušující cestu změn – změňte váš účes ještě dnes!

autor: Hans van Eijsdenautor: Hans van Eijsden

Článek Chcete mít dredy a účesy z dredů? byl publikován 13. října 2014 v 16.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...