Kosmetika, co vám nesmí chybět aneb vybavte se na zimu

Tagy:  podzim, zima, říjen, nakupování, pleť, pokožka, obličej

Sponzorované odkazy:

Kosmetika, co vám nesmí chybět aneb vybavte se na zimu

Podzim je v plném proudu a co nevidět udeří první mrazíky. Ty budou nečekané a překvapivé stejně, jako každý rok a trpět bude nejenom váš organismus, zdraví, imunita, ale také pokožka. Ta je vlivem ostré změny počasí vystavena nepřízni vnějších vlivů a reagovat může různě. Obecně platí, že extrémní teplotní výkyvy pleti nesvědčí a proto byste se měli snažit ji tento nekomfort co nejvíce zpříjemnit. Obstarejte si novou kosmetickou výbavu na podzim a zimu, díky které budete mít pleť jako z bavlnky.

Autor: NEIMANMARCUS.COMAutor: NEIMANMARCUS.COM

Olej místo vody

V letních měsících je nejvhodnější zásobit se kosmetikou s dostatkem vody. Takové výrobky dokonale hydratují a chrání pleť před extrémním vysušením a také spálením hlubších vrstev kůže. V zimě vám však toto nehrozí a ba naopak by pokožka trpěla a přesoušela se pod náporem vody. Ta v kůži přirozeně mrzne a hydratační krémy by způsobily neuvěřitelnou paseku. Vodu proto vyměňte za olej. Pozor však na mastné přípravky ucpávající póry. Skvělou volbou jsou esenciální oleje a především klinicky testované výrobky. Clinique, Esthé Lauder, Biotherm či Avéne jsou ideální volbou.

Pozor na opalování

Nedokážete se smířit s nenávratným odchodem léta a stále blednoucí pokožkou? Pak jste se možná rozhodli pravidelně navštěvovat solarium. Ovšem nadměrné sluneční záření a umělé UV světlo v zimě pokožku zatěžuje a o to více ji vysušuje a nič kolagenová vlákna. Pokožka rychle stárne a stává se nepružnou a matnou. Místo solaria proto raději volte samoopalovací spreje, krémy nebo inovativní nástřiky.

Nepodceňujte výživu

Každý dobrý lékař a dermatolog vám řekne, že starost o pokožku zvenčí nestačí. Krása vychází vskutku zevnitř a pakliže se budete nezdravě stravovat, kouřit a pít alkohol, zázraky od své pokožky nečekejte. Vyzbrojte se na zimu arsenálem vitamínů v podobě ovoce a zeleniny, doplňujte živiny pravidelně, vyvarujte se rafinovaným cukrům a zaměřte se na zdravé tuky z avokáda, lososa a ořechů.

Autor: NEIMANMARCUS.COMAutor: NEIMANMARCUS.COM

Článek Kosmetika, co vám nesmí chybět aneb vybavte se na zimu byl publikován 27. října 2016 v 12.00 v rubrice Doplňky a Značky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...