Buďte kreativní a vyrábějte vlastní trička pomocí termolisu na textil

Buďte kreativní a vyrábějte vlastní trička pomocí termolisu na textil

Trička jsou asi jednou z nejvíce nošených částí dámského, pánské i dětského šatníku. Není divu, když jsou tak praktická. Příjemný materiál a pohodlný střih tak trička pasují mezi nejžádanější sortiment obchodů s oblečením. Toto všechno vám vnuklo nápad na výrobu vlastních triček. Pokud disponujete potřebnou kreativitou a sršíte nápady na různé potisky triček, pak je vám tato oblast podnikání otevřená a můžete se s chutí pustit do díla. Před tím je ovšem ještě nutné zařídit několik věcí, mimo jiné koupit kvalitní termolis. Máte-li v sobě spíše cit pro reklamu, pak asi více využijete výkonný řezací plotr.

Potisk triček sublimací

I když se zdá výroba potisku složitá, opak je ve skutečnosti pravdou. Stačí mít termolis, který zvládne potisknout ploché předměty typu tričko, taška, puzzle, podložka pod myš a podobně. Existuje samozřejmě i termolis na potisk hrníčků. Pojďme se společně podívat, jak takový transferový sublimační potisk pomocí sublimace vlastně probíhá.

Jak se tiskne potisk pomocí termolisu

Musíte mít k dispozici předlohu vytištěnou v laserové tiskárně nebo tisknete z fólií flex a flock. Fólii flock lze perfektně přenášet na látky z přírodních materiálů – na bavlnu, nebo na bavlněno-syntetické látky. Tento potisk je vysoce odolný vůči praní a snese teplotu vody až 60 ˚C. Fólie flex je ideální pro vícebarevný potisk.

Automatický Termotransferový lis, foto: termolisy.czAutomatický Termotransferový lis, foto: termolisy.cz

Termolis na potisk textilu se vyznačuje silnou a stabilní konstrukcí, pracuje na základě sublimace. K tomu potřebuje mít topnou desku s rovnoměrným rozložením teploty, aby byl zajištěný kvalitní tisk. Topná deska s teplotním rozsahem od 0 do 250 ˚C je pokryta praktickým teflonem, díky čemuž se k jejímu povrchu během potisku nic nepřilepí. Transfery se tedy přenesou tam, kde mají správně být, a není třeba použít navíc zvláštní arch silikonového papíru. Na LCD hodinách a termostatu nastavíme požadovanou teplotu, přičemž termostat po jejím dosažení vypne další ohřev. Na termolisu nastavíme také požadovaný čas od 0 do 999 sekund a zvukový signál v podobě alarmu oznámí konec jeho uplynutí.

Potisk textilu v domácích podmínkách lze jednoduše vyřešit i pomocí potisku nažehlovací fólie na domácí tiskárně. Tonery jsou levné , ale takový potisk textilu má podstatně nižší kvalitu než při použití termolisu.

Článek Buďte kreativní a vyrábějte vlastní trička pomocí termolisu na textil byl publikován 22. srpna 2018 v 23.15 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...