Úklid v šatníku = úklid v duši?

Sponzorované odkazy:

Úklid v šatníku = úklid v duši?

Ruku na srdce, kdo z nás se necítí lépe, pokud má doma uklizeno? Bohužel starosti o rodiny, náročné zaměstnání, také člověk potřebuje mít nějaký čas na relaxaci, kdo to má dnes doma jako v klícce? Dříve, než vytáhnete letní oblečení, měli byste si udělat čistku v šatníku.

To je důležité hned z několika důvodů. Budete mít přehled, co vám chybí. Vyházíte poškozené oblečení a to s fleky, takže vás nebude po ránu takové oblečení zdržovat. Ušetříte peníze za nákup stejných věcí, které už doma máte – ne opravdu nepotřebujete další černé tílko, když jich doma již šest máte! A navíc, budete se cítit dobře, protože si pořádně uklidíte. Nejen ve skříni, ale samotný úklid a třídění oblečení má prokazatelně i terapeutické působení a zlepšuje naši psychiku.

Co tedy ze šatníku vyhodit?

Především všechno oblečení, které ještě pamatuje vaše působení na vysoké škole. Také ty kousky, do kterých "hubnete“ již několik let. Obnošené, žmolkovaté oblečení. Také to na doma, které si v šatníku syslíte na práci na zahradě a rekonstrukci vaší nemovitosti. Děravé ponožky, zatrhlé punčochy, pásek, který váš pas už ani neobejme, okopané boty, vše by mělo patřit do krabice na vyhození.

Oblečení, které ještě může někomu udělat radost, darujte. Bude se vám ho snadněji zbavovat, když budete mít před očima vidinu dobrého skutku.

Pokud vám je více než třicet, vyhoďte i fejkové oblečení. Za a jsou ty falešné značky poznat na kilometr daleko, za b na co je vlastně potřebujete? Máte dobrý pocit, že vlastníte tričko se značkou módního návrháře, když sami víte, že to není pravda? Fejky a napodobeniny jsou prostě trapas a v šatníku dospělého člověka nemají co dělat. Stejně vám nikdo nezbaští, že máte kabelku za dva miliony, když vystoupíte z auta za třicet tisíc.

Oblečení se špatnou minulostí

Máte ve skříni oblečení, ve kterém jste byli někomu na pohřbu, dostali kopačky, či výpověď ze zaměstnání a záměrně jej nenosíte, protože ve vás vyvolává špatné emoce? Pošlete ho o dům dál. Vám zabírá místo v šatníku a připomíná nepěkné události.

Nepohodlné boty

Tím jsme vinni v podstatě všichni. Narychlo si koupíme boty, které nás při nošení tlačí a způsobují kuří oka a otlaky, ale je nám líto je vyhodit, protože stály spoustu peněz. Boty, které nám působí poranění nohou, či mají své nejlepší za sebou – odřené špičky, podpatky, sešmajdané paty, neodstranitelné skrvny – jedoduše vyhoďte.

Reklamní trička

Ve skříni je má každý. Reklamní trička, která někde dostaneme, vypereme a uložíme do skříně v podstatě jen proto, že byla zadarmo. Na domácí práce, na někdy, na chalupu. Vyhoďte je. Nejste placeni za reklamu ani nepotřebujete chodit s tričkem, které křičí do světa, že na lepší nemáte.

Článek Úklid v šatníku = úklid v duši? byl publikován 18. května 2022 v 08.00 v rubrice Dámská móda a Pánská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...