Jak vždy vypadat jako ze škatulky? 1. díl

Sponzorované odkazy:

Jak vždy vypadat jako ze škatulky? 1. díl

Existují lidé, kteří ač listují katalogy o módě, nikdy nevypadají elegantně, a pak jsou tací, kteří i když jdou odnést odpadky, vypadají jako ze žurnálu, a to se příliš přehnaně nesnaží ani denně neřeší, co si vezmou na sebe. Jak to dělají ti, kterým to vždy sluší?

Kupují nadčasové kousky, našli si svůj styl, nesledují diktát módy, ale nosí to co jim sluší, nekupují módní výstřelky v křiklavých barvách a vědí, že doplňky pomáhají dotvořit celý outfit.

Pokud si s oblečením nevíte rady a dnes a denně tápete, jaké oblečení si na dnešek vytáhnete ze skříně, čtete správný článek. Pokusili jsme se pro vás sepsat tipy od lidí, kteří mají módu v malíčku.

Móda má stejně jako náš život některá psaná i nepsaná pravidla. Pak nám ještě „otravují“ život nejrůznější požadované dress-cody na honosné akce, někdy je opravdu složité se patřičně obléci. Od dress-codů na nudné formální párty poodejdeme dál k oblečení na všední dny. Ať už jde o oblečení do zaměstnání, na pochůzky po městě, kávu s kamarádkou, ale i romantickou večeři ve dvou, všichni chceme vypadat dobře. Dokonce i ti, kteří tvrdí, že jim na vzhledu nezáleží, a je jim to všechno jedno.

Důležité je sebevědomí

Pojďme se zastavit u „veličiny“, která v rovnici stylu hraje velmi důležitou roli. Je možná důležitější, než který módní návrhář navrhl náš top – tou veličinou je sebevědomí. I když budete mít velmi drahé značkové oblečení, které bude čisté a vyžehlené, ale vy se v něm budete hrbit a přemýšlet, jak v daném outfitu vypadáte blbě a co tomu říkají ostatní, nikdy dobře vypadat nebudete.

Sebevědomý člověk chodí vzpřímeně, nehrbí se, nestydí se za nějaká ta kila navíc, ani příliš nepřemýšlí nad tím, zda se líbí ostatním v kanceláři. Stojí si za sebou a za tím, co má na sobě. Pojďme si to uvést na příkladu. Vezmete si k podzimnímu outfitu baret, protože se vám v něm líbí francouzské ženy. V našich končinách to příliš běžné není. A tak si běžná žena bez sebevědomí po ránu vyrazí z domu s přesvědčením, že jí to sluší a holky v kanclu budou zírat, jaká je hvězda.

Ale oni zírají. Lidi na ulici, v tramvaji a než se dobelhá taková žena do kanceláře, najednou je po sebevědomí i radosti z nového baretu. A vůbec to není tím, že by vám neslušel. Zírají lidé, kteří nemají odvahu se svým stylem a oblečením něco dělat. Možná koukají, protože vám závidí odvahu být jednou z mála.

Příště, až si na sebe oblečete něco, co není příliš „zapadající v davu“, nestyďte se, narovnejte se a plujte ulicemi s přesvědčením, že jste dnes za hvězdu. Jedině tak vám budou lidé váš styl „věřit“.

Dobrou zprávou je, že doba čím dál více smývá psaná pravidla a už i naše české ulice jsou plné na první pohled nekombinovatelných kousků a odvážných kreací. Starší generace si možná ťuká na čelo, ale lidé pod čtyřicet jsou přeci jenom benevolentnější a chápavější. Nikoho nerozhodí síťované punčochy, růžová kabelka, či boty na extrémním podpatku. S módou si tak můžete pohrát podle libosti. A můžete být extravagantní a zajít opravdu daleko.

Tento článek pokračuje ZDE.

Článek Jak vždy vypadat jako ze škatulky? 1. díl byl publikován 22. června 2022 v 08.00 v rubrice Dámská móda a Pánská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...