Jak vždy vypadat jako ze škatulky? 2. díl

Sponzorované odkazy:

Jak vždy vypadat jako ze škatulky? 2. díl

první části tohoto článku jsme se věnovali tomu, jak díky oblečení zapůsobit. Nyní vám přinášíme pokračování.

Lidé, kteří vypadají vždy jako ze žurnálu, ale příliš extravagantní módní výstřelky nenosí. Jistě jste si všimli, že většinou dávají přednost snadno kombinovatelným barvám, nadčasovým kouskům, jako jsou saka, či trenčkoty a blejzry. Dávají přednost kvalitním látkám a dobrému střihu, než, aby si koupili nový módní výstřelek s průstřihy, který vyjde z módy dříve, než skončí léto.

Právě barvy a univerzálnost šatníku jdou ruku v ruce s dobrým vkusem. Ušetří vám to po ránu spoustu času, protože nebudete hodinu hledat, co si vezmete na sebe. Velmi dobrým tipem je tzv. kapslový šatník, kde máte pár věcí, v bílé, béžové, hnědé a černé a vzájemně z nich dokážete nakombinovat nekonečné množství outfitů. Ti, kteří chtějí zajít ještě dál, navštíví stylistu a nechají si poradit, jaké barvy jim konkrétně budou slušet. Říká se tomu barevná typologie. Není to žádná složitá alchymiie.

Nemáte-li peníze na stylistu, můžete se inspirovat na internetu, například na YouTube je spousta videí s návodem na to, jak odhalit svůj barevný typ. Základní dělení je na letní, podzimní, zimní a jarní typ. Každému z typů sluší jiné barvy a podle toho si nakupte základní kousky do vašeho šatníku.

Jak poznáte „vaši“ barvu? Jednoduše vás rozzáří, ubere vám několik let, vaše pleť v ní působí svěže a vaše oči získají jiskru a hloubku. Skvěle to poznáte i na fotografiích. V jakém outfitu doslova záříte, a který vám vykouzlí kruhy pod očima a nezdravou barvu v obličeji.

Když už jsme se dostali k výběru barev do vašeho šatníku, znalci módy mají i další tipy na to, jak vypadat skvěle.

Například nedají dopustit na doplňky, které dokáží pozvednout každý outfit o několik levelů výše. Díky doplňkům může i obyčejná bílá košile působit velmi sofistikovaně a elegantně.

Dbejte na údržbu

Ani velmi drahé oblečení nepůsobí dobře, pokud je nevyžehlené, žmolkovaté, má oprýskané knoflíky, či poškozený zip. Perte často, žehlete, či doneste vaše oblečení do čistírny. Stejně tak si dejte pozor na to, abyste neměli okopané boty, sešmajdané podrážky, boty musí být čisté. Ani tkaničky by neměly poukazovat na známky nošení.

Hodinky

Málokterý módní doplněk může tolik pozvednout, či zničit dojem z celkového outfitu, jako právě hodinky. Elegantní, vkusné a nadčasové hodinky by měl mít každý – dámy i muži. U mužů je s ohledem na omezené množství doplňků, nakonec na výběr hodinek kladen ještě větší nárok. Někteří byznysmeni toto vědí a hodinky si pořizují za ceny, za které klidně pořídíte menší auto.

Noste džíny, které vám padnou

I velmi elegantní lidé čas od času nosí džíny. Ale pečlivě si vybírají lichotící střih, nenosí rozpárané a děravé kousky, ale elegantní v tmavě modré barvě. Sice chvilkově z pohledu módy nejsou tzv. in, ale jsou vždy oblečeni vkusně a vypadají upraveně. Navíc vědí, že daný střih jim nepřidává kilogramy, nepřetékají jim boky z příliš nízkých bokovek, ani nemají sešlapané příliš dlouhé džíny. Elegantní lidé také vědí, že pokud existuje módní peklo, tak jej střeží ďábel, který vymyslel skinny džíny.

Není to jen o oblečení

Žádné oblečení na vás nebude vypadat dobře, pokud vy sami budete mít mastnou, či unavenou pleť, kruhy pod očima, okousané nehty, či oprýskaný lak, neupravené vlasy, lupy a celkově budete vypadat mdle a zanedbaně. Pečujte o sebe, jezte kvalitní stravu s dostatkem vitamínů a minerálů, choďte na čerstvý vzduch, dostatečně pijte a spěte, budete vypadat svěží a bude vám to slušet – ať již v jakémkoliv oblečení.

Na spodním prádle záleží víc, než si myslíte

Spousta z nás je vinno tím, že příliš nedbáme na kvalitu spodního prádla. Jeho čistota by měla být samozřejmostí. Ale ruku na srdce, jak často si pořizujete nové prádlo, třídíte jej, kontrolujete, zda nemá povolené gumičky, či jestli se vám nesrazilo v sušičce? A přitom je spodní prádlo velmi důležité pro náš pocit. Nebudou nám slušet žádné šaty, pokud nás bude tlačit podprsenka, zařezávat se nám ramínka do kůže, či si budeme každou chvíli popotahovat příliš volné kalhotky. Pánové také většinou ohledně prádla hřeší, a tak si klidně vezmou volné trenýrky pod těsné kalhoty, je to pak vidět a kazí to dojem z celého outfitu. Ve vaší skříni nemají co dělat nepadnoucí podprsenky, vytahané a seprané spodní prádlo a už vůbec ne to s dírami. To samé platí i o ponožkách.

Na obuvi nešetřete

Nejenže na kvalitě vašeho obutí závisí zdraví vašeho pohybového aparátu a vaše držení těla a postoj, ale kvalitní boty dodávají vašemu oblečení šmrnc. Boty by měly být padnoucí, s dostatečným nadměrkem, aby nás nikde netlačily, nezpůsobovaly tzv. kuří oka, nedeformovaly naše prsty, a ani nám neznesnadňovaly chůzi. Spousta dam nosí boty s příliš vysokými podpatky, ve kterých se neumí pohybovat a pak chodí směšně a zakopávají. Boty by měly být pohodlné, prodyšné, lehce udržovatelné, nejlépe kožené.

Pozor na doplňky

Třeba v létě je povoleno s doplňky a jejich barvami více experimentovat. Ale u doplňků platí všeho s mírou, abyste nevypadali, jakože jste se vrátili od cirkusu. Doplňky volte jemné decentní, které mezi sebou vzájemně ladí, nekombinujte stříbrné a zlaté šperky, pozor i na barvu hodinek a přezky u pásku!

Článek Jak vždy vypadat jako ze škatulky? 2. díl byl publikován 27. června 2022 v 08.00 v rubrice Dámská móda a Pánská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...