Opasek je důležitým funkčním módním doplňkem

Sponzorované odkazy:

Opasek je důležitým funkčním módním doplňkem

Opasek, či chcete-li pásek je módní doplněk, který je velice nenápadný, ale dokáže zkazit dojem z celého outfitu. Dokáže povznést i ty nejnudnější šaty, ale také podtrhnout vzhled vaší postavy. Na straně druhé – levný, ošoupaný pásek, který neladí se zbytkem outfitu ani s obuví, dokáže upozornit na to, že nemáte vkus.

Jak si vybrat ten pravý opasek pro vás

Opasek, stejně jako ostatní doplňky, volte podle typu vaší postavy a vašeho barevného typu. Navíc dejte pozor, pokud jste štíhlá, volte užší pásky, robustnější ženy si mohou dovolit opasky širší. Opticky tak budou pásky působit souměrně k postavě. Korpulentnější dáma by úzkým páskem na své kilogramy navíc jen upozornila.

Doplňky dotváří celý outfit k dokonalosti, volte styl pásku podobný obuvi, kabelce, dbejte, aby byly ve stejném stylu – ležérní, sportovní, elegantní.

Někdy je vhodný obyčejný jednoduchý pásek, k jinému outfitu využijete šněrovací, spíše podobný korzetu. Fantazii se meze nekladou, někdy uděláte více parády, když si místo pásku přepásáte pas pěkným šátkem.

Pozor na pásky, které jsou až příliš značkové, nepotřebujete chodit po městě jako reklama módního řetězce. Navíc takové pásky, přestože nejsou nejlevnější, působí naopak velmi lacině.

K večerním outfitům volte pásky, které jsou více elegantní, můžete zvolit pásek pokrytý ozdobnými kamínky, či štrasový. Nebo saténový, či semišový. Velmi pěkně vypadají pásky, jež jsou podobné spíše řetízkům.

Kombinujete-li doplňky, dodržujte pravidlo tří. Příliš výrazný pásek vedle sebe nesnese další extravagantní dekorativní prvky, nepřehánějte to pak s náramky, hodinkami, náhrdelníky a náušnicemi. Dejte si pozor, aby ladila barva kovů na doplňcích, má-li pásek kovovou sponu, volte stříbrné doplňky, má-li spona pozlacený povrch, měly by být zlatavé i ostatní doplňky. I tak drobný detail dokáže poukázat na nedostatek vkusu.

Článek Opasek je důležitým funkčním módním doplňkem byl publikován 6. února 2023 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...