Blejzry - podzimní králové ulic

Sponzorované odkazy:

Blejzry - podzimní králové ulic

Dříve, než ulice zaplaví trenčkoty a později kabáty, mají v ulicích jasnou převahu blejzry. Co to vlastně takový blejzr je a proč je tak oblíbený? Hodí se téměř ke všemu a na každou příležitost. Jedná se o formálnější prodlouženou verzi saka, má pohodlnější střih a umožňuje vytvoření desítek a stovek kombinací outfitů. Blejzr měl původně pouze zlaté nebo stříbrné knoflíky, to už výrobci moc nedodržují, ale není na škodu se vrátit ke klasice. Každá žena ve skříni alespoň jeden blejzr má, protože, když ženy neví co na sebe, vždy to vyřeší blejzr a NĚCO…

Blejzr by tak neměl chybět ani při zakládání podzimního kapslového šatníku. Ať již s krajkovaným topem, halenkou, nakonec i s rolákem, vypadá vždy dobře.

Když se naučíte blejzry dobře kombinovat, uvidíte, že vám jich začne ve skříni přibývat, protože u jednoho kousku nezůstanete. Letos jsou na podzim v módě blejzry s dvěma řadami knoflíků, loni se prodávaly nejvíce tzv. OVERSIZED blejzry, ty je však třeba umět nosit. Pokud s blejzry teprve začínáte, raději investujte do dobře padnoucího kvalitního blejzru v nějaké neutrální a snadno kombinovatelné bar­vě.

Experimentovat můžete později. Na podzim se často nosí i tvídové blejzry, či ty z koženky, případně pravé kůže. K vidění jsou v ulicích i semišové a z broušené kůže, ale nejsou příliš praktické, díky náročné údržbě.

Módní přehlídky s nápady na podzim 2023 velice často prezentovaly blejzry inspirované pánským šatníkem, takže nechyběly ani kostkované, manšestrové blejzry, s vycpávkami na ramenou, či tvídové blejzry z klasickými nášivkami na loktech. Na tuto poslední verzi musíte mít asi odvahu, ale osobně si myslím, že tento trend se příliš neuchytí, tak raději investujte do jiného nového kousku ve vašem šatníku.

K blejzru můžete obléci jakékoliv kalhoty od byznys střihu až po legíny, sukně a šaty všech délek, dokonce i šortky a budete vypadat skvěle. Tak co, ještě přemýšlíte, proč je blejzr nejoblíbenějším kouskem v šatníku u mnoha žen? A už víte, jaký blejzr si letos půjdete koupit?

Článek Blejzry - podzimní králové ulic byl publikován 11. října 2023 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...