Už máte svůj módní vzor?

Tagy:  vzory, puntíky, proužky, kostičky, kostky, zvířecí vzor, geometrický vzor, móda

Sponzorované odkazy:

Už máte svůj módní vzor?

Jak jste na tom se vzory? Preferujete jednobarevné oblečení, nebo se spíše vyřádíte při výběru oblečení s výraznými vzory, nejlépe v křiklavých barvách?

Vzory vs. jednobarevnost

Vzorované i jednobarevné materiály mají své výhody i nevýhody. Jednobarevnost může způsobit velkou nudu. Výhodou je ale lepší kombinovatelnost, hrozí pak pouze malé nebezpečí překombinovanosti. Vzory ale zase dokážou skvěle oživit vzhled, dodat mu šmrnc, povýšit naši kreaci na hvězdný outfit. Musí se ale s citem, aby to neuškodilo ani postavě, ani celkovému dojmu.

Puntíčky, proužky a kostičky budou vládnout dál

Tyto tři vzory patří mezi naprostou klasiku. Také ale mezi tutovky. Vždy budou in, v různých vlnách jejich popularita lehce stoupá a klesá. Někdy lze najít na jednom kousku kombinaci těchto vzorů.

Proužky opticky zužují či rozšiřují, je tedy třeba dát si na to pozor. Vždy je lepší kousek vyzkoušet a „obhlédnout“ ze všech stran, než teoretizovat a nakonec siluetě uškodit.

Proužky se skvěle kombinují, autor: StradivariusProužky se skvěle kombinují, autor: Stradivarius

Staňte se zvířetem

Zvířecí vzory daleko více podléhají módě, často jejich popularita výrazně klesá a stoupá, přesně podle nálady módních návrhářů.

Mezi zvířecími vzory můžeme najít leopardí, tygří, gazelí, žirafí, zebří, hadí či prostě neidentifikova­telnou zvířecí kůži.

Velmi zajímavá je používaná barevnost. Klasické vybarvení jednotlivých zvířat se sice stále ještě nosí, konkurují jim ale zdatně varianty méně přirozené. Setkáváme se tak jak s lehkým tónováním, tak se zcela změněným barevným laděním. Mohou být také doplněny různými dalšími motivy, jako jsou květiny, tváře, mince či peříčka.

Trošku stylizace neuškodí

Ve vlnách přicházejí také populární stylizované vzory. Nejčastější jsou květiny a srdíčka, narazit můžeme také na ovoce a zeleninu či zvířátka, bývají ve výrazných barvách.

Veselá stylizace, autor Agatha Ruiz de la Prada:Veselá stylizace, autor Agatha Ruiz de la Prada:

Geometrie nepatří jen do školních lavic

Geometrické vzory jsou velmi efektní, je třeba s nimi však umět zacházet. Objevují se v tisících variací, od jednoduchých a drobnějších vzorů připomínajících mandaly až po veliké hranaté vzory. U tohoto typu vzorů hraje významnou roli barva, umí totiž vzor buď utlumit, nebo naopak zdramatizovat.

Vzory tak trochu ze života

Některé vzory jsou inspirované běžným životem. Většinou bývají výrazné a své nositelky řádně vyzvednou. Na oblečení tak můžeme narazit na rtěnky, zrcátka, rámečky a fotografie, bonbony a lízátka či různé hračky. Výjimkou nejsou ani texty, jakoby přenesené ze starých zamilovaných dopisů.

Zkuste si počíst…autor: DesigualZkuste si počíst…autor: Desigual

Článek Už máte svůj módní vzor? byl publikován 26. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...