Do pochmurného počasí vyrazte v barvách

Tagy:  podzimní barvy, vínová, smaragdová, cihlová, šedá

Sponzorované odkazy:

Do pochmurného počasí vyrazte v barvách

Šedá barva sice není vůbec nudná a říká se o ní, že je to barva intelektuálů, ale proč nevdechnout podzimu o něco veselejší barvy. I když šedá barva je letos také zařazena mezi módní barvy podzimu.

Někteří lidé neví jaké barvy k sobě ladí a které k sobě absolutně vůbec nejdou. Proto vytvářejí svůj outfit jen z jedné barvy, většinou černé nebo si k barevné bundě oblečou džíny, čímž v podstatě nic nezkazí. Pojďme si nyní říct, jak vhodně kombinovat aktuální podzimní barvy s ostatními barvami.

Tmavě modrá

Tmavě modrý svetrTmavě modrý svetr Autor: Zara

Tmavě modrá barva je alternativou černé, která na které působí smutně. Nestárnoucí kombinaci tvoří s bílou a červenou nebo s bílou a béžovou. Jedná se o neutrální barvu, takže jde skvěle kombinovat i s jinými barvami, například s limetkovou nebo vínovou.

Vínová

Vínové kozačkyVínové kozačky Autor: Zara

Vínová barva má podobné vlastnosti jako červená, ale je elegantnější, tajemnější a umírněnější. Dá je jednoduše spárovat s černou, námořnickou modrou, smaragdovou, šedou nebo krémovou.

Nepleťte si vínovou barvu s burgundskou. Vínová je odstínem červené a burgundské zas odstínem fialové.

Smaragdová

Smaragdové šatySmaragdové šaty Autor: Zara

Smaragdová barva navozuje pocit pohody a vnitřní rovnováhy. Protože se v přírodní podobě objevuje na drahých kamenech, je spojována s luxusem. Ke smaragdové barvě se hodí fialová, modrá tmavá i blankytná nebo vínová barva.

Cihlová

Cihlové šaty s rolákemCihlové šaty s rolákem Autor: Zara

Červenooranžová cihlová barva s lehkým podtónem hnědé o něco více rozjasní váš šatník. Hodí se k ní teplé tóny barev, denim a přírodní odstíny jako je světle nebo tmavě hnědá. Zkusit můžete také kombinaci cihlové s fialovou, oranžovou nebo tyrkysovou.

Šedá

Šedé tričkoŠedé tričko Autor: Zara

Šedá je sama o sobě celkem nevýrazná barva. Pokud ji ale vhodně zkombinujete s jinými barvami, proměníte se v módní ikonu. Protože šedá pohlcuje sytost okolních barev, můžete ji kombinovat s výraznými barvami. Zajímavé propojení tvoří s fialovou, oranžovou nebo červenou. Záleží na odstínu šedé, podle kterého se řídí také odstín doplňkové barvy.

Článek Do pochmurného počasí vyrazte v barvách byl publikován 20. listopadu 2017 v 08.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Karolína Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...