Na prvním dojmu opravdu záleží

Sponzorované odkazy:

Na prvním dojmu opravdu záleží

Důležitá obchodní schůzka, pracovní pohovor, porada s klienty, první rande, všude je třeba udělat opravdu dobrý první dojem. Proč je tolik důležité, co si o nás lidé myslí na „první dobrou“? Protože dobrý první dojem děláte prostě a jednoduše jenom jednou.

První dojem děláte pouze jednouPrvní dojem děláte pouze jednou

Sice můžete mít skvělou povahu, být dobrým „pracantem“, ale lidé jsou většinou povrchní a tak dají na vzhled. Upravené nehty, obličej, přiměřený účes a stylové oblečení vás bohužel v dnešní době prodá mnohem lépe, než dvě vystudované univerzity a dvacet let praxe.

Obvykle narazíte na klišé, že je důležitější charakter, než vzhled, a že na módě nezáleží, ale pro situace, kdy vás musí prodat pár minut při prezentaci, na to nesázejte. Obchodní partneři nemají dva roky času, aby vás poznaly po charakterové stránce. Proto je důležité vypadat elegantně, stylově a upraveně. Jinak se také může stát, že nedostanete druhou šanci je oslovit, či s nimi uzavřít obchod.

Vsaďte na osvědčenou klasikuVsaďte na osvědčenou klasiku

Příznivý první dojem závisí na devadesát procent na vaší upravenosti a oblečení a z deseti procent na tom, jaké z vás vyzařuje sebevědomí.

Přesvědčte obchodní partnery svým vzhledemPřesvědčte obchodní partnery svým vzhledem

To se dá natrénovat, čeká-li vás důležitá prezentace, můžete si ji natrénovat před rodinou, nebo se nahrajte na video a uvidíte, co děláte špatně. Stejně tak si dejte pozor na to, aby se vám při podávání ruky dlaně nepotily, abyste se z přílišného nervového vypětí nepotili. U zrcadla si můžete trénovat i sebevědomý úsměv, důležitá je také základní etiketa. Víte, kdo koho představuje, jak stolovat ve vybrané restauraci?

A nyní přejděme k oblečení. To musí být čisté, nezaprané, bez žmolků. Pozor na obuv, ta nesmí být špinavá, a to ani tkaničky, sešmajdané podrážky a okopané podpatky také neohromí.

Pro důležité schůzky vsaďte z hlediska oblečení na klasiku. Klasický kostýmek, bílá halenka, pouzdrové šaty, nevýrazné doplňky. I barvy by měly být tlumenější. Punčochy a uzavřená obuv by měla být samozřejmostí.

Pozor na takové maličkosti, jako je prasklý display u telefonu, či ošoupaný popruh u kabelky. Před kousky s výrazným logem, vždy dejte přednost nenápadným kouskům.

Článek Na prvním dojmu opravdu záleží byl publikován 25. dubna 2022 v 08.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...