Pracujete z domova? Víte, že vaše oblečení ovlivňuje vaši pracovní morálku?

Sponzorované odkazy:

Pracujete z domova? Víte, že vaše oblečení ovlivňuje vaši pracovní morálku?

Dříve bylo lidí, kteří měli alespoň částečný homeoffice jako šafránu. Přišel koronavirus a práci z domu si vyzkoušela velká spousta lidí, které by to ani nenapadlo – třeba učitelé. S rozvojem digitálních pracovních pozic je možnost práce z domu čím dál častější.

Dříve se někteří dívali na pracující z domu jako na floutky, kteří vstávají v poledne, vyřídí dva maily v pyžamu a odpoledne si na kafíčku ve Starbucku udělají profilovku, aby naštavali ty, kteří tak poctivě dřou v kanceláři. Pokud jste měli možnost práci z domu vyzkoušet, určitě jste na takové lidi změnili názor. Ono jako můžete vstávat v poledne a pracovat v pyžamu jeden, či dva dny, ale pak se z nakupené práce zblázníte. Práce z domu je především o zodpovědnosti a vlastním sebemrskačství. Chybí vám totiž pohledy kolegů, či šéfa, pokud nic neděláte. Takže práce z domu není pro lidi se slabou vůlí a sklony k prokrastinaci.

Věděli jste například, že to co máte na sobě ovlivní váš výkon i pracovní morálku?

Jistě, můžete pracovat v pyžamu, nahoře bez, či ve slipech, ale pokud chcete být při práci z domu výkonní, měli byste se obléknout stejně, jako byste šli do práce. Nemyslíme tím, že se navlečete do obleku, či pouzdrových šatů. Ale po ranní hygieně by měl následovat akt převléknutí se, dáte tak mozku jasně najevo, že je konec s válením.

Dámy si klidně mohou udělat culík, či messy-bun, pánové by se měli alespoň učesat, pečlivě si doma vyvětrejte, připravte si k počítači kávu, či čaj, případně malé občerstvení a vše co byste mohli potřebovat, ať zbytečně neodbíháte. Oblečte se do pohodlného a hlavně čistého oblečení, použijte příjemný parfém, ať se cítíte příjemně.

Cítíte-li se sami doma divně, pusťte si hudbu, důrazně varujeme před puštěním televizoru, abyste nakonec neshlédli během dne deset dílu nového seriálu na Netflixu.

Vstávejte brzy. Vytvořte si alespoň náčrt aktivit, které daný den musíte udělat. Uvidíte, že pokud si budete odškrtávat hotové úkoly, práce vám půjde lépe od ruky a motivace vám vydrží i do odpoledne. Naplánujte si i přestávky – za odměnu a abyste se ze samé práce nezbláznili.

Při práci z domu se nebudete oblékat pro kolegy, ale pro sebe. V jakém oblečení bude tedy nejlepší pracovat, abyste se cítil pohodlně, ale přitom elegantně?

Místo saka si doma oblečte měkoučký svetřík, či kardigan, dámy ho dle svého uvážení doplní topem, či halenkou, pánům bude stačit obyčejné tričko, nejlépe to s límečkem, co kdyby vám někdo náhodou zavolal například přes GoogleMeet? Nebudete se přeci odbíhat převléct. Sezení po dlouhou dobu samo o sobě není nic příjemného, proto určitě nevolte těsné kaloty. Dámy mohou zvolit vkusné legíny, či sukni, pánům doporučíme kraťasy, či volné tzv. chino kalhoty. Když budete patřičně oblečeni, nezaskočí vás, ani když budete muset odnést důležitý dopis na poštu apod.

Článek Pracujete z domova? Víte, že vaše oblečení ovlivňuje vaši pracovní morálku? byl publikován 27. září 2023 v 07.00 v rubrice Dámská móda a Pánská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...