Milujete černou? A neděláte při jejím nošení chyby?

Sponzorované odkazy:

Milujete černou? A neděláte při jejím nošení chyby?

Rozhlédla jste se někdy po ulici? Pak jste si jistě všimla, že české ženy, zejména v zimě, vsází na jistotu a nosí černočerné outfity. Jistě, víme, že investice do pořádého zimního kabátu není zrovna levnou záležitostí a ženy tak volí nějakou neutrální barvu, ale je opravdu nutné chodit pořád v černé?

Dopadne to vždy stejně, když už má žena černý kabát, zvolí k němu černé kalhoty, či sukni a nakonec vytvoří černočerný monochromatický look a vydá se do ulic. Nemáme nic proti černé, ani proti oblékání tón v tónu – nakonec to je letos na podzim velice módní, ale zkuste občas nosit něco barevnějšího.

Černá sama o sobě má spoustu pozitiv – je nadčasová, sezónní, všestranná a lichotivá. Nejen, že ji můžete spárovat s téměř jakýmkoli jiným odstínem, navíc se tak snadno neušpiní. Největší bonus pro většinu dam je však to, že černá zeštíhluje, nebo chcete-li vytváří hezčí siluetu.

Dámy dříve narozené by však měly zpozornět, protože černá příliš nelichotí vráskám a přidává roky, pokud máte černou v oblasti obličeje.

Nenoste také černou a tmavě modrou barvu, i když je to častý nešvar, odděleně jsou obě tyto barvy celkem zábavné, ale v kombinaci obě barvy zaniknou a vytvoříte spíše mdlý a nudný outfit. Chcete-li černou zkombinovat s modrou, volte světlejší až pastelové odstíny, dvě barvy vedle sebe nejlépe vyniknou, pokud spolu vzájemně kontrastují.

Na černé barvě snadno vyniknou nedokonalosti materiálu, zejména žmolky, nikdy by součástí vašeho outfitu nemělo být seprané, kdysi černé oblečení, v kombinaci s novými kousky jejich opranost ještě více vynikne a vy budete působit lacině. Na praní černého oblečení používejte speciální prací prášek, který vašim černým kouskům prodlouží životnost.

Zajímavým způsobem, jak nosit černočerný outfit, ale nepůsobit nudně, je kreativní pohrávání si s nejrůznějšími texturami. Vlna, hedvábí, pevné plátno, krajka, výšivky, manšestr. Zkuste například zkombinovat černý sametový top s černými džínami nebo černou krajkovou halenku s vlněnou sukní. Fantazii se meze nekladou.

Svůj černočerný outfit vymazlete doplňky, které jsou odlišné barvy, které alespoň tento příliš strohý look „rozbijí“. Nebojte se třeba při líčení použít červenou rtěnku. Uvidíte, že hned budete vypadat lépe.

Článek Milujete černou? A neděláte při jejím nošení chyby? byl publikován 30. října 2023 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...