Módní letní dřeváky

Tagy:  dřeváky, boty, obuv, platforma, podpatky, letní trendy

Sponzorované odkazy:

Módní letní dřeváky

S jarem létem přichází nejen výměna oblečení a odlehčení šatníku, ale také změna obuvi. Letošní jaro i léto je spojené s návratem mnohých již téměř zapomenutých trendů a móda se tím stává skutečně pestrou a bohatou. Jedním z takových trendů jsou právě dřeváky, které však nemají mnoho společného s dřevěnou obuví nošenou v dávných letech na vesnicích.

Trendy hodné následování

Móda je mnohdy nepředvídatelná a překvapivá. Nový trend dřeváků nejspíš očekával málokdo. Tuto letní novinku představili prestižní světoví módní návrháři a jistě lze očekávat, že se nápad ujme i dále. Ačkoli jsme se v obchodech mohli s dřeváky setkat i v minulých sezónách, rozhodně se nejednalo o tak žádaný artikl, jakým bude v tomto létě.

Nazouváky bez špičky, autor: Swedish hasbeensNazouváky bez špičky, autor: Swedish hasbeens

Tak trochu jiné dřeváky

Se slovem dřeváky si někdo možná vybaví staromódní celodřevěnou obuv. Moderní dřeváky se jim však příliš nepodobají. Módní trendy si žádají výšku, a té dřeváky vskutku dosahují. Moderní jsou dřeváky na platformě se středně vysokým až vysokým širokým podpatkem. K dřevěnému spodku je cvočky připojen kožený či textilní vršek boty. Dřeváky jsou ve špičce uzavřené, případně lehce vykrojené, celkově působí spíše robustním dojmem. Barvy jsou voleny spíše zemité, vévodí béžová, hnědá a černá. Výjimkou však není ani výrazná červená či bílý podklad s barevným vzorem či pastelové barvy. Dřeváky jsou zdobené přezkou či kovovou ozdobou, která botám na jemnosti příliš nepřidá.

V pastelových barvách, autor: Swedish hasbeensV pastelových barvách, autor: Swedish hasbeens

Jak a k čemu dřeváky nosit

Robustní dřeváky skvěle vyniknou na nahých nohách, ideální jsou tedy k sukním, šatům, tunikám, ale i ke kraťasům. Dřeváky se skvěle hodí k safari stylu či k volnějším košilím. Dají se vzít do města a na nákupy a ten,kdo je zvyklý na vysoké podpatky, s nimi nebude mít problém. Jedná se však o pevnou tvrdou obuv, ve které nejspíš nevydržíme celý den. Ačkoli, jedná se o zvyk. Šířka podpatku a stabilita boty má své výhody. Dřeváky se dají vzít i na procházku po rovném terénu. Nazujte dřeváky k volné dlouhé košili přepásané silným výrazným páskem a získáte neodolatelně svůdný a přitom velice pohodlný letní outfit.

Článek Módní letní dřeváky byl publikován 10. března 2010 v 00.00 v rubrice Boty. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...