Umíte vrstvit oblečení?

Tagy:  oblečení, look, outfit, vrstvení, tričko, vesta, košile

Sponzorované odkazy:

Umíte vrstvit oblečení?

vrstvení oblečení už se nějaký ten pátek mluví. Mluví se jeho praktičnosti, o umění vrstvit oblečení, o tipech na kousky, které zaručí nezapomenutelný look. Vrstvení je jistě zajímavé i pro vás, tak neváhejte a čtěte dále.

Všeobecně platná pravidla?

O vrstvení se rozhodně nedá mluvit jako o vědě. Vrstvení je o citu, o vkusu, je podobné spíše umění. To ale neznamená, že není možné si ho trošku natrénovat, „nasát“ tipy a triky, jak na to, či si oblíbit určité kombinace, které budeme stále lehce obměňovat.

Určitě tedy nehledejte přesná pravidla, jak správně vrstvit. Zaměřte se na čerpání nápadů z outfitů, které se vám zalíbí, a vytvářejte si vlastní kombinace.

Na vrstvení myslete už při nákupu

Pokud máte v úmyslu vrstvit, myslete na to už v okamžiku, kdy oblečení nakupujete. Jsou totiž kousky, které jsou pro vrstvení jak dělané, jiné nám ale výrazně zkomplikují život a překazí veškeré plány.

Vrstvení je hlavně otázkou tílek, triček, košilí, svetrů či vestiček. Zapojit můžeme také šaty a sukně, ale jen v omezené míře. V chladnějších obdobích přijde tak jako tak na řadu také bunda či kabát.

Střihy, které zapadnou

Pokud máte vrstvení v oblibě, určitě oceníte, když bude váš šatník jako skládanka, kterou budete skládat každý den přesně dle momentální nálady.

Obecně platí, že čím je vrstva blíže k tělu, tím spíše by měla být přiléhavá a dobře sedící. Pro tuto techniku oblékání se velmi hodí svetry a trička s velmi hlubokými výstřihy, vestičky či korzety. Úspěch pak přináší také funkční základna triček.

Jednoduchá trička jako dělaná pro dokonalý lookJednoduchá trička jako dělaná pro dokonalý look

Vzory a barvy

Vzory a barvy, to je přesně to, co musí dobře ladit. Není totiž vůbec těžké vytvořit takovou kombinaci, kde se nám barvy či vzory navzájem „utlučou“. Je tedy dobré zvolit určitou strategii, držet se jisté linie. Lze tedy třeba veškeré svetry a vestičky volit v méně nápadných jednobarevných a maximálně kombinovatelných provedeních, naopak spodní trička pak mohou být výstřední, extravagantní, prostě „něco extra“.

Falešné vrstvení

Tomuto trendu se už přizpůsobují výrobci. S oblibou navrhují oblečení, které vypadá jako vrstvené, jedná se však o jeden jediný kousek. Některé takové jsou velmi povedené a od toho „pravého“ k nerozeznání. Na ty ostatní bychom však měli zapomenout a nekazit jimi náš model.

Doplňky nezanedbávejte

Vrstvení zaručí zajímavý outfit, vždy je ale třeba přidat správné doplňky. Je jen na nás, zda zvolíme univerzálnější a kvalitnější doplňky typu stříbrné náramky a náušnice ve stejném stylu, nebo lacinější doplňky rychle podléhající módním vlivům.

Vyberte si kousky pro vrstveníVyberte si kousky pro vrstvení

Článek Umíte vrstvit oblečení? byl publikován 10. května 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...