Tvar postavy - malá postava

Tagy:  Tvar postavy, malá postava, rovná postava, tvarovaná postava

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Tvar postavy - malá postava
  2. Tvar postavy – malá postava – 2. část - Vytvořte si vlastní styl
Tvar postavy - malá postava

Ne všechny si můžeme dovolit oblékat se do stylů zvýrazňujících pas a u nás malých to platí dvojnásob, neboť se velmi často vyznačujeme krátkým hrudním košem, níže posazeným poprsím a bohužel také objemnějším pasem.

Některé malé ženy nemají vůbec žádný pas, takže by se měly vyvarovat všech prvků, které na neradostnou skutečnost poukážou. V tomto případě je nejelegantnější hladká silueta. Z naší skupiny je pouze štíhlým, dobře tvarovaným kráskám s dlouhým hrudním košem a vysoko posazeným poprsím dovoleno nechat pas vyniknout.

Zjišťujeme, jakou máme postavu

Stoupněte si před zrcadlo jen ve spodním prádle a podle ramen, pasu a boků se zařaďte do jedné z těchto skupin.

Rovná postava

Rovný a/nebo široký hrudní koš

Mírně znatelný nebo neznatelný pas Rovná linie boků a stehen

Mírně tvarovaná postava

Krátký hrudní koš a/nebo nízko posazené poprsí

Znatelný pas Výše posazené zaoblené boky

Výrazně tvarovaná postava

Dlouhý hrudní koš a/nebo vysoko posazené poprsí

Výrazný pas Nápadně se rozšiřující linie boků a stehen

Rovná postava

Některé ženy si myslí, že rovný tvar těla působí nežensky. Nesmysl!Mnohé z nejpůvabnějších a zároveň nejpřitažlivějších žen světa, jež se dokonce staly módními idoly, měly téměř neznatelný pas a relativně rovnou linii boků a stehen. Byla to například Twiggy, Lady Diana nebo Jackie Onassisová. Tento typ bude vždycky nejlépe vypadat v klasických hladkých liniích s nezdůrazněným pasem. Rovná postava může být velmi štíhlá nebo plná, nicméně obecně se ukazuje, že když přibere nějaké to kilo, váhový přírůstek se rovnoměrně rozloží po celé kostře.

TwiggyTwiggy

Pokud je rovná postava štíhlá, nechť směle nosí živůtky dovnitř a nezříká se pásků. U halenek, sukní i kalhot se držte rovných střihů. Máte-li plnou postavu, neopovažte se zdůrazňovat pas. Vyřaďte pásky a noste volné halenky, tuniky, delší svetry, jednořadová saka – a to vše přes hladké sukně a kalhoty vhodného střihu.

Mírně tvarovaná postava

Tento typ má mírně zaoblenou siluetu, ale protože jedním ze základních tělesných rysů bývá krátký hrudní koš nebo nízko posazené poprsí, přílišné zdůrazňování pasu dopadá nešťastně. V každém případě vyřaďte ze šatníku všechny přiléhavé, obepínající a těsně vypasované oděvy a rovněž široká pásky.

ShakiraShakira

Vašim tvarům budou nejvíc slušet lehce projmuté střihy nenásilně zdůrazňující pas, a to jak u sak, šatů, plášťů atd. Úzké pasky nebo široké pásky lehce spadající pod pas na vás budou vypadat pěkně. U sukní a kalhot vybírejte přednostně modely nevsazené do pásku, i když úzký páseček je přípustný.

Výrazně tvarovaná postava

Hlavní rozdíl mezi vaší a mírně tvarovanou postavou představuje delší hrudní koš a výše posazené poprsí, což vám ponechává víc tvořivého prostoru v oblasti bránice a pasu. Plně využijte širokých pásků, nabíraných a krátkých vypasovaných živůtků, širších sukní atd. Lidé si všeobecně spojují bohatší vypracování s bujnějšími tvary, nicméně pro nabírané modely musíte být pěkně štíhlá, aby na vás dobře vypadaly.

BeyonceBeyonce

Malá žena s výraznými křivkami se nikdy nesmí nechat zlákat rovnými, hladkými styly. Jejím největším aktivem je oblast pasu, a proto ji musí podtrhnout vkusnou, štíhlou, vhodně vyváženou siluetou. Nezříkejte se sak a kabátků rovnějšího střihu, ale noste je rozepnuté, abyste vystavily na obdiv to, co je pod nimi.

Článek Tvar postavy - malá postava byl publikován 31. července 2010 v 21.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...