Vysoké kozačky a drobná postava? Proč ne? Ale má to svá pravidla

Sponzorované odkazy:

Vysoké kozačky a drobná postava? Proč ne? Ale má to svá pravidla

*K podzimu patří vysoké kozačky stejně tak jako padající listí. Vysoké ženy s nekonečně dlouhýma nohama to mají při pořizování kozaček opravdu velmi jednoduché. Ale do drobné ženy, které mají sotva metr šedesát? Když si pořídí vysoké kozačky nad kolena, nakonec působí jako chodící boty. Nemusíte se bát. I vy si můžete dovolit pěkné podzimní kozačky, které vám přidají pár centimetrů do výšky, ale nebudete se v nich cítit jako v rybářských holínkách. Jak na to? To vám poradí náš článek.**

*

Pro nošení kozaček, pakliže jste příliš nenarostla do výšky, platí určitá pravidla. Určitě zapomeňte na opravdu vysoké kozačky, které budou atakovat délku vašich stehen. Raději zvolte kozačky, které budou končit cca dva centimetry pod vaším kolenem. Úplně nejlépe vypadá, končí li boty lehce pod středem vaší kolenní čéšky.

Další pravidlo platí pro šířku kozaček. Neměly by vám být příliš volné, měly by dokonale objímat vaše lýtko, nesmí vás tlačit, ale nesmíte v nich plandat a chodit v nich jako v holínkách. Každopádně při své výšce zapomeňte na tzv. Uggs boty. Ty nesluší vůbec nikomu, i když jsou pohodlné a hřejivé. Uberou vám opticky centimetry a budete vypadat jako selka, která přijela do města na nákupy. A ano, všichni vědí, že Uggs boty jsou značkové a drahé, ale dokáží zkazit i ten nejpromyšlenější outfit.

Nižší kozačky, pěkné vzorované punčochy a sukně vám prokáží větší službu. Čím větší plocha punčoch, případně vaší pokožky jste-li otužilá, bude vidět mezi obuví a sukní, tím více budou vaše nohy působit delší.

Kozačky byste měla pořizovat alespoň s minimálním podpatkem, i když nejsou tak pohodlné jako ty na ploché podrážce, prodlouží vám nohy a vy budete vypadat mnohem vyšší.

Nenoste do kozaček horizontálně pruhované podkolenky a punčochy. Rozšíří vám pohledově nohy, navíc bude na vaší noze několik optických předělů – konec obuvi, několik pruhů, navíc spodní lem sukně. Každé horizontální předělení vás opticky rozšiřuje a zkracuje už tak krátké nohy. Preferujte vertikální jemné proužky. Udělají vašemu vzhledu lepší službu.

S drobnou postavou noste ke kozačkám přiléhavé typy kalhot, skinny jeansy, legíny apod. Příliš široké kalhoty ve spojení s kozačkami u nižších žen působí směšně.

Článek Vysoké kozačky a drobná postava? Proč ne? Ale má to svá pravidla byl publikován 13. listopadu 2023 v 07.00 v rubrice Boty. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...