Kabelka, moje nejlepší kamarádka

Tagy:  Kabelky, Gucci, Chanel, Hermes

Sponzorované odkazy:

Kabelka, moje nejlepší kamarádka

Kabelka, věrná kamarádka a společnice všech žen i dívek a výhradně jen jich. I když v 16. století našili předchůdkyně kabelek i muži. Byly to měšce s osobními drobnosti a mincemi. První proměna se uskutečnila v 18. století, kdy se měšce změnily v bohatě zdobené pompadúrky. O století později přibyly kožené kabelky, chatelainy s řetízkovými uchy a cestovní neceséry. Dále pak 20. století s sebou přináší módní salony s všemožnými kolekcemi kabelek. Přírodní suroviny byly v té době vcelku levné, ale výrobci se zaměřovali na drahé vzory pro elitu, s tím rostla i cena kabelky.

KabelkyKabelky

Základní idea přetrvává dodnes, ovšem dámám z 50. let se nevyrovnáme, protože se převlékaly několikrát denně a k tomu potřebovaly celou řadu kabelek. Protože nepotřebujeme dvacet modelů a vystačíme si jen s dvěma třemi, můžeme si dovolit dražší nadčasový kousek.

Béžová a zlatáBéžová a zlatá

Výběr kabelky

Při výběru zvažte, k jakému účelu budete kabelku používat. Vybrat si můžete pracovní, pro běžné nošení, nákupní, společenskou, sportovní nebo cestovní.

Nezbytným hlediskem při nákupu je i velikost kabelky, délka uší, materiál a barva.

Ve sportovním styluVe sportovním stylu

Hitem jsou tašky připomínající pytel a delší uši. Stejně jako tunika i kabelka má ráda volánky, krajky a různé ozdoby, věnujte pozornost detailu.

Upravený zevnějšek, elegantní vystupování a značková kabelka, určuje společenské postavení. „Šaty dělaj člověka.“

Růžová a žlutáRůžová a žlutá

Drahý kvalitní výrobek si zaslouží péči a šetrné zacházení, proto kabelku chraňte před vlhkým a horkým prostředím, znečištěním, promáčením a mechanickým poškozením

Zvýšenou pozornost věnujte uzavírání a plastovým částem

Jemný elegantní stylJemný elegantní styl

Hermés

Filmová hvězda Grace Kellyová proslavila kabelku v 50. letech po celém světě. A Jane Birkinová propůjčila jedné kabelce dokonce své jméno.

HermésHermés

Ferragamo

Firma Salvatora Ferragama není zaměřena jen na obuv, vyrábí rovněž kožené doplňky včetně kabelek a získali si vynikající pověst.

FerragamoFerragamo

Cartier

A stejně tak salon Cartier není spojován jen se šperky a náramkovými hodinkami, rovněž vyrábí kožené doplňky a kabelky.

CartierCartier

Borbones

Kožené kabelky s efektem očkové kresby učarovaly elegantním Italkám.

Gucci

Nejslavnější je kabelka s bambusovými uchy vytvořená v roce 1957.

GucciGucci

Chanel

Klasický model kabelky navrhla Gabrielle Chanel v roce 1955. Charakte­ristické prošívání, logo Chanel a zlatý řetízek přes rameno, to je dotek elegance a luxusu.

ChanelChanel

Zdroj: www.polyvore.com

Článek Kabelka, moje nejlepší kamarádka byl publikován 22. října 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...