Jak se připravit na služební cestu - 1. část

Tagy:  Kufry, cestovní tašky, cestování

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Jak se připravit na služební cestu - 1. část
  2. Jak se připravit na služební cestu - 2. část
Jak se připravit na služební cestu - 1. část

Chystáte se na služební cestu, pobíháte po bytě a urputně přemýšlíte, co si vzít s sebou, abyste na nic nezapomněli.

Seznámím vás s několika základními pravidly, kterými byste se měli řídit při balení kufru.

První pravidlo

Na krátké cesty si pořiďte malý kufřík na kolečkách. Všechny věci, které budete potřebovat se do něj seskládají a v letadle si ho můžete vzít na palubu. Ušetříte čas, protože nebudete muset čekat na kufr ze zavazadlového prostoru. Problém může nastat jen v případě, kdy budete chtít kufr vložit do skříňky nad sedadlem. Měkčí kabela ve stylu Luis Vuitton je elegantní a možná zmizí i problém s odkládáním do skříňky, protože pokud nebude příliš plná, jistě jí tam nějak vmačknete.

Slaďte oblečení s cestovní taškouSlaďte oblečení s cestovní taškou

Druhé pravidlo

Zabalte si oblečení, které se nemačká. Po příjezdu ho okamžitě vybalte a rozvěste na ramínka. Z materiálů tedy dejte přednost polyesteru, který se nemuchlá. Sukně volte široké, plisované a z mačkaného materiálu. Kalhoty, když pečlivě přeložíte na třetiny, skoro se nepoškodí. Nikdy nezapomeňte oblečení před balením zapnout, případně můžete nechat v ramenou malé drátěné ramínko. Pokud cestujete s větší kabelou, můžete oblečení stočit do ruliček. Pečlivě složené a srolované oblečení se nemůže zmuchlat.

Luis VuittonLuis Vuitton kufr Luis Vuittonkufr Luis Vuitton

Třetí pravidlo

Kufr se nesnažte nacpat k prasknutí. Před tím než vše neskládáte do kufru, proveďte poslední probírku, zamyslete se, jestli s sebou nemáte zbytečné věci, které nevyužijete. Vyberte si takové věci, které můžete kombinovat a využít pro více příležitostí. Například šaty bez rukávů, ve stylu „kaftan“ si můžete přes den obléci na tričko s dlouhým rukávem a večer na holé tělo.

PumaPuma BrownsBrowns Paul SmithPaul Smith

Čtvrté pravidlo

Zabalte si s rozumem. Čtvery kalhoty jsou naprosto zbytečné, stačí jen jedny. Na cestu si oblečte džíny a do kufru si sbalte černé plátěné. Předejdete situaci, kdy při vybalení zjistíte, že máte několikery kalhoty a jen jediné tričko.

Sbaleno na cestySbaleno na cesty

Na cestu si oblečte pohodlné džíny, tričko a bundu. Boty by měli být na nízkém podpatku, budou se hodit v případě, že budete dobíhat na poslední chvíli autobus nebo vlak.

Šťastnou cestu!

Zdroj: www.ioffer.com, www.polyvore.com

Článek Jak se připravit na služební cestu - 1. část byl publikován 25. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...