Jak se připravit na služební cestu - 2. část

Tagy:  cestování vlakem, cestování letadlem

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Jak se připravit na služební cestu - 1. část
  2. Jak se připravit na služební cestu - 2. část
Jak se připravit na služební cestu - 2. část

V předchozím článku jste si osvojili několik základních pravidel jak si sbalit kufr na služební cestu. Dnes si řekneme jak připravit na krátkou a dlouhou služební cestu, aby nám opravdu nic nechybělo nebo nepřebývalo.

Krátká služební cesta do 3 dnů

V první řadě si připravte sako, pověšte ho na ramínko nebo ho položte na postel. Teď otevřete skříň a hledejte v ní tři kombinace, které ladí s tímto sakem – tři svršky – jemné svetřík, košile a body a tři spodní části oděvu – sukně a kalhoty. Nejlepší je když budete oděvy rozkládat na postel a vše budete postupně zkoušet kombinovat.

Mezi těmito věcmi by nemělo chybět ošacení, které můžete přetvořit i pro večerní akci. Nikdy nemůžete vyloučit, že se zúčastníte nečekané večeře nebo večírku.

Prádlo

Kalhoty, podle počtu dní, strávených na služební cestě. Barvu podprsenky volte podle zvolených oděvů. Nikdy si neberte tmavou podprsenku pod bílou košili. Punčochy nebo punčochové kalhoty si sbalte dvoje nebo troje, když opomenu barevné kombinování, může nastat nepříjemná situace, kdy se vám na punčoše objeví oko a vy nebudete mít žádné náhradní.

Plavky

Zjistěte si, jestli je v hotelu bazén, večer si tam můžete zajít relaxovat. Navíc plavky v kufru příliš místa nezaberou.

Sáčky

Boty zabalte do sáčků nebo zvláštní tašky. Přibalte si o několik sáčků navíc, v případě, že se sáčky na boty potrhají nebo je budete chtít použít na špinavé prádlo, a to hlavně v případě, že váš kufřík není opatřen šikovnou postranní kapsou.

Cestování v teplém oblečeníCestování v teplém oblečení

Dlouhá cesta letadlem

Pokud cestujete sama, využijte dlouhých hodin na palubě k odpočinku, abyste dorazila plná síly. Nezapomeňte si obléci o nejpohodlnější oblečení a do příručního zavazadla přibalit teplý svetr, v letadle bývá často zima. Pohodlně se usaďte, vyndejte si svoji oblíbenou knížku nebo můžete v klidu usnout, abyste získala energii. Po příletu nastává chvíle, kdy byste si měla nasadit sluneční brýle, které jste si také přibalila. Ve chvíli, kdy vystupujete z letadla, zachrání vás před prudkým světlem a skryjí rozespalé oči.

Pohodlné oblečení do letadlaPohodlné oblečení do letadla Dlouhý kabát a hlavně sluneční brýleDlouhý kabát a hlavně sluneční brýle

Dlouhá cesta vlakem

Někdy se vám může stát, že budete cestovat na služební cestu vlakem. Zvolte pohodlné oblečení pro maximální pohodlí. Topení se ve vlacích řídí naprosto záhadnými pravidly. Může se vám stát, že nastoupíte do kupé „sauna“, „mrazící komora“ anebo si během cesty projdete všemi stádii. Proto je ideální použít vrstvící techniku. Oblečte si několik lehčích vrstev, jejich vrstvy budete redukovat podle probíhajícího vývoje topení.

VrstveníVrstvení

Zdroj: www.polyvore.com

Článek Jak se připravit na služební cestu - 2. část byl publikován 26. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...