Kočičí brýle - trend 2011

Tagy:  Trendy brýle 2011, sluneční brýle, kočičí brýle

Sponzorované odkazy:

Kočičí brýle - trend 2011

Kočičí brýle mají své kořeny v módě z 50. a 60. let. Zařadila bych je tedy do retro módy. Pokud je této styl váš oblíbený, jistě si je zamilujete. Návrháři, ovšem styl brýlí z těchto let striktně nekopírovali, vložili do nich styl nového tisíciletí a také svůj vlastní styl. Brýle přeci na sobě nesou jejich jméno a vy musíte při prvním pohledu poznat, o jakou značku jde. Kočičí brýle hledejte v kolekcích Prada, Paul Smith, Tommy Hilfiger, Giles Deacon a Jeremy Scott.

PradaPrada

Komu budou kočičí brýle nejvíce slušet

Kočičí brýle mají tvar, který se dole zužuje, lehce přesahuje šířku obličeje a horní vodorovná část brýlí je výraznější. Takovéto brýle dokonale padnou obličeji ve tvaru hrušky. To je široký obličej s jakoby krátkou spodní partií a úzkým čelem.

Nemusí se jich bát dívky s hranatým obličejem nebo obličejem ve tvaru kosočtverce. Dámy s kulatým obličejem by se měly zaměřit na takový tvar brýlí, které nejsou širší než obličej.

Pravidly je dobré se řídit, ale vždy je nejlepší brýle si osobně vyzkoušet. Další důležitá věc, kromě tvaru obličeje, je vhodně zvolený účes.

LolitaLolita

Pokud by dívka na obrázku měla sepnuté vlasy do culíku, tento tvar brýlí by jí absolutně neslušel. Jelikož jí pramínky kolem obličeje lehce překrývají strany brýlí, může si je dovolit a být trendy.

Jak nosit kočičí brýle

Moderní lookModerní look

Pokud jsou brýle inspirovány 50. nebo 60. léty, zvolte oblečení v tomto stylu. Pokud se pojí s 21. stoletím, vybírejte z aktuálních trendů. Dejte pozor, aby nebyl celkový dojem příliš pompézní, brýle jsou svým tvarem velmi zajímavé.

Ne všechny styly se dají kombinovatNe všechny styly se dají kombinovat

Toto je typický příklad, že na přehlídkových molech se může objevit opravdu cokoliv. Jistě se mnou budete souhlasit, že brýle se budou hodit ke kraťasům a na pláž. Kabátek bych vyměnila za bílé tričko s červenými detaily a lodičky za obyčejné žabky.

JednoduchostJednoduchost EleganceElegance Do práceDo práce

Rady

Vybírejte z vaší palety barevVybírejte z vaší palety barev

Barevné provedení obrouček by mělo vycházet z vaší barevné palety

Horní oblouk brýlí by měl kopírovat tvar obočí

Dolní hrana obrouček by se neměla dotýkat tváří

Po nasazení brýlí by oči měli být zhruba uprostřed skel, aby byly dobře viditelné

Čím jsou brýle větší, tím unavenější vypadáte

Čím jsou brýle tmavší, výraznější a hranatější, tím přísněji vypadáte

www.nymag.com, www.style.com

Článek Kočičí brýle - trend 2011 byl publikován 14. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...