Sluneční brýle – poznáte kvalitu?

Tagy:  brýle, oči, zrak, jaro, módní trendy, ochrana očí

Sponzorované odkazy:

Sluneční brýle – poznáte kvalitu?

Sluneční brýle se staly v letním období doplňkem číslo 1 a to u žen i mužů. Móda velikosti, tvaru i barvy brýlí se mění jako jarní počasí a stále a stále nás překvapují nové módní trendy. Jako doplněk jsou brýle fantastické a jako ochrana před slunečním zářením nepostradatelné.

Brýle jako módní doplněk

Brýle se staly nepostradatelným doplňkem, jež si oblíbili muži i ženy všech věkových kategorií. Sluneční brýle s neprůhlednými, obvykle černými skly dávají možnost být tak trochu inkognito, být skrytý před zraky ostatních. I k tomu se brýle využívají a možná také právě proto se jejich skla stále zvětšují. Mimo tuto výhodnou vlastnost působí na obličeji vkusně a stylově a mnohdy skryjí drobné nedostatky obličeje. I v tom si mnoho lidí libuje a v létě brýle téměř nesundává.

Marc Jacobs a jeho drobnější hnědéMarc Jacobs a jeho drobnější hnědé

Poznejte kvalitu slunečních brýlí

Sluneční brýle pochopitelně neslouží pouze jako pěkný módní doplněk. Ba naopak, jejich účelnost je zajisté více potřebná. Proto by výběr brýlí měl být důkladný a vždy se při něm vyplatí, vsadit na kvalitu.

Sluneční brýle mají především chránit před nebezpečným UV zářením, které může způsobit nevratné poškození našich očí. Podobně jako chráníme svou pokožku před slunečními paprsky opalovacím krémem, měli bychom chránit i naše oči, které jsou jedním z nejcitlivějších orgánů v našem těle.

S černými skly od značky DieselS černými skly od značky Diesel

Kvalitní brýle pohlcují UV záření a nepropustí nebezpečné paprsky k očím. Tato funkce není závislá na odstínu skel brýlí, jak se někteří lidé mylně domnívají. Levné brýle z tržnice dosahují vysoké kvality skel jen ve zlomku procenta. Takové brýle naše oči neochrání, dokonce mohou kvůli tmavé barvě zhoršovat vidění. Kvalitní brýle jsou schopné zajistit 100 % neprostupnost pro UV záření a přesto nám nijak nezhorší vidění. To je velmi důležité, ať už si v brýlích chceme číst knihu, či řídit automobil.

Kromě zamezení působení UV záření na naše oči mohou kvalitní brýle disponovat i mnoha funkcemi, jako je například stále populárnější polarizace. Ta nám umožní vidět čistěji a ostřeji. Polarizovaná skla eliminují odlesky a zajišťují ostré kontrastní vidění, které je velice důležité, například při sportech jako je golf, lyžování či cyklistika.

Článek Sluneční brýle – poznáte kvalitu? byl publikován 5. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...