Dioptrické brýle nejsou přece neštěstí

Tagy:  Dioptrické brýle

Sponzorované odkazy:

Dioptrické brýle nejsou přece neštěstí

Chystáte se koupit nové dioptrické brýle nebo vás už tyto staré nebaví a máte pocit, že vám ani nesluší? Pak vás jistě bude tento článek zajímat. Nemusíte mít drahé značkové obruby, abyste v nich dělali parádu, nejdůležitější je správný tvar, barva a určitý styl. V první řadě je důležité rozhodnout se, jestli mají být spíše přirozené, sportovní nebo dramatické, nápadné nebo decentní.

Barva obruby

Jistě jste se rozhodli podle vašeho stylu oblékání a udělali jste dobře. Další důležitá věc je barva rámečků. Jestliže máte světlou pokožku a světlé vlasy, budou tmavé obruby vaší tváři dominovat, kontrast budu silný. Pokud jsou vaše vlasy i pokožka tmavší, budou vám tmavé, kontrastní obruby slušet. Naopak se světlými rámečky byste vypadali bledě.

Červená obrubaČervená obruba

Tvar brýlí

Tvar brýlí nemusí nutně odpovídat vašemu stylu, můžete zvolit kombinaci stylů. Hranaté modely působí sportovně a přirozeně. Zaoblené modely zas hravě nebo jemně. Motýlkový tvar je romantický a elegance docílíte, pokud obruby úplně vynecháte.

Hranatý tvarHranatý tvar

Tvar obličeje a brýlí

Dbejte na to, aby tvar vašich brýlí nebyl příliš velký, aby vašemu obličeji nedominovaly. Optimální je taková velikost, jaká ladí s velikostí vašeho obličeje. Tvarově byste ke kulatému obličeji neměli nasadit kulaté brýle, je totiž výhodnější, když brýle nekopírují jeho tvar, ale tvoří jasný protiklad. V tomto případě zkuste hranatý nebo motýlkový tvar. Hranatému, špičatému nebo čtvercovému obličeji budou lichotit oblé brýle.

Brýle pro jemné rysy obličejeBrýle pro jemné rysy obličeje

Za optimální tvar obličeje je považován ovál, s ním máte mnoho možností, ale obzvlášť pěkně budou působit brýle tvaru motýla. Pro široký obličej nevybírejte příliš malé, pak budete působit jako pan řídící. Pozor, aby zas ale obličeji nevévodili. Nejlepší budou brýle bez obruby.

Stále si nevíte rady? Ničeho se nemusíte bát, jistě vám nejlépe poradí profesionální optik. Změří šířku obličeje, vzdálenost očí, posoudí tvar vašeho obličeje a navrhne vhodné modely. Volbu vám usnadní i přítomnost partnera nebo kamarádky.

Přeji vám hodně štěstí při výběru.

Článek Dioptrické brýle nejsou přece neštěstí byl publikován 23. června 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (5).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...