Polarizační sluneční brýle / adidas a Oakley

Tagy:  sluneční brýle, polarizační brýle, adidas, Oakley

Sponzorované odkazy:

Polarizační sluneční brýle / adidas a Oakley

Sluneční brýle jsou nezbytnou ochrannou pomůckou pro každodenní nošení. Jejich výběr je velmi důležitý, protože s nimi změníte svůj vzhled, ale hlavně jimi chráníte to nejdůležitější, svoje oči.

Co to jsou „polarizační brýle“?

Reflektující plochaReflektující plocha

Brýle opatřené polarizačním filtrem propouští jen pozitivní vertikální vlnění, které zamezuje nepříjemnému oslnění. Ve spojení s UV filterem jsou pak oči bezpečně chráněny proti slunečnímu záření s vysokou úrovní ostrosti vidění a vnímání barev.

Další výhody

Polarizační sluneční brýle oceníte při sportu, relaxaci ale samozřejmě i v každodenním životě. Nejvíce je však oceníte při řízení auta, protože už nebudete mhouřit oči do oslňující záře odrážející se na silnici po deští. Ale velkým pomocníkem vám budou i na pláži, kde si při čtení své oblíbené knížky budete moci lehnout tak, jak je vám to pohodlné. Sundat je nemusíte, ani když se rozhodnete osvěžit ve vodě, nyní si můžete v klidu zaplavat, aniž by oslňující vodní deska dráždila vaše oči.

Polarizace

ZamračenoZamračeno

Je-li zataženo, polarizace odstraní oslnění, které zhoršuje vidění za snížených podmínek viditelnosti

Během řízeníBěhem řízení

Během řízení odstaňuje polarizace přebytečné světlo a zajišťuje dobré podmínky pro rozpoznání objektů, zjasňuje barvy, a to hlavně v případě mlhy nebo deště.

Jasné sluneční světloJasné sluneční světlo

Ostré sluneční světlo zabraňuje jasnému vidění, ale polarizační čočky dokážou maximálně filtrovat toto nadbytečné světlo tak, že oko neoslňuje.

Polarizační brýle adidas

Dámské brýle adidas: adilibria / terrex / terrex proDámské brýle adidas: adilibria / terrex / terrex pro Dámské brýle adidas: naola / gazelle / thrusterDámské brýle adidas: naola / gazelle / thruster Pánské sluneční brýle adidas: kasoto / merlin / naolaPánské sluneční brýle adidas: kasoto / merlin / naola

Polarizační folie Performance™ PC menses brýlí adidas efektivně eliminuje nepříjemné světlo vyzařované ve všech směrech a odrážející se od povrchu vody, sněhu nebo písku. Kromě základní výhody čoček, jako je zvýšený kontrast a jasné vnímání barev, je zde i trojnásobná antireflexní úprava zabraňující odraz světla od ledové plochy a zlepšuje tak ostrost vidění a umožňuje jasný pohled.

sluneční brýle adidas

Polarizační brýle Oakley

Dámské brýle Oakley: breathless / belong / forsakeDámské brýle Oakley: breathless / belong / forsake Pánské sluneční brýle Oakley: abandon / fuel cell / inmatePánské sluneční brýle Oakley: abandon / fuel cell / inmate Pánské sluneční brýle Oakley: minute / flak jacket / oil rigPánské sluneční brýle Oakley: minute / flak jacket / oil rig

Všechny polarizační brýle nejsou stejné, některé přinášejí mírné zastření a zkreslení obrazu, jenže polarizační čočky Oakley nejen, že obraz nedeformují, ale dokonce i zvětšují kontrast. Dále také blokují nepříjemné účinky ostrého světla na vodní hladině, napadlém sněhu nebo lesklé dlažbě.

sluneční brýle Oakley

Jak ale poznám, že brýle mají opravdu polarizační filtr?

Poradím vám jednoduchý test: Dejte dvoje polarizační brýle za sebe a podívejte se přes ně. Měli byste přes ně normálně vidět. Jedny brýle pootočte o 90° a nyní by se měli stát neprůhlednými. Je to z toho důvodu, že se zkříží dva polarizační filtry, tím se odfiltruje vertikální i horizontální vlnění, takže žádné světlo neprojde.

Článek Polarizační sluneční brýle / adidas a Oakley byl publikován 18. července 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...