Dámské punčochy / Jak se vyvinula jemná pavučinka

Tagy:  punčocháče, punčochy, Wolford

Sponzorované odkazy:

Dámské punčochy / Jak se vyvinula jemná pavučinka

Punčochy si prošly několika změnami, než se dostaly do této finální podoby módního a estetického doplňku. Zpočátku jen chránily před zimou a hmyzem a až později se z nich stal svůdný symbol.

Před 1. světovou válkou zdobily nohy barevné, zdobené, vyšívané a vzorované punčochy. Poté, co tomu válka učinila rázný konec, dostaly vlněné a bavlněné punčochy pouze tmavé barvy. Učiněný převrat přinesla 20. léta, jež oživila nohy viskózovým hedvábím a boky podvazkovým pásem, který zabraňoval punčochám sklouznout.

Během 2. světové války byly punčochy na jedné straně vzácnost a na straně druhé neužitečná tretka. Po skončení války pak ženy neměly téměř žádné peníze a tak si v salonech krásy nechávaly každé ráno malovat na nohy zadní švy. Zajímavá inspirace.

50. léta přinesla bezešvé punčochy, o 10 let později přivítaly ženy s otevřenou náručí smyslné podvazky a v letech 80. se vyrojily luxusní samodržící punčochy. Teď už záleží jen na nás, jestli si vybereme model praktický, svůdný, se švem nebo bez, hladký anebo vzorovaný.

Elegantní černé punčocháčeElegantní černé punčocháče

WOLFORD

Rakouský Wolford je výrobce a prodejce punčochového zboží a spodního prádla. Kolem roku 1990 běžela slavná reklamní kampaň s prací fotografa Helmuta Newtona.

WolfordWolford Wolford – bíléWolford – bílé Wolford – černé se švemWolford – černé se švem

Jaké punčochy si vybrat

Patříte také k těm dívkám, které nosí punčocháče, ne z nutnosti, ale z touhy vypadat šik? Základní barvy, černou a tělovou, ty má v šuplíku každý, ale my chceme víc. Seznamte se s rozdílnou texturou, potiskem, síťovanými punčochami, podvazky a punčochami.

Punčocháče a vzorPunčocháče a vzor

Textura a barvy

Punčochové kalhoty 40DEN jsou neprůhledné a ideální pro chladnější počasí. Pro trochu zábavy a oživení nohou můžete zkusit jasné a zářivé barvy jako červená, fialová, tyrkysová nebo pruhovaná. Při výběru barvy se orientujte podle ročního období. Pro chladnější měsíce volte červenou, fialovou, hnědou, šedou a černou, naopak zářivé odstíny jako je třeba tyrkysová nebo purpurová oblečte v teplejším počasí.

Vzorované punčocháčeVzorované punčocháče

Vzor

Zatímco jsou černé, šedé nebo tělové punčochy nejvhodnější do kanceláře nebo na formální situace, vzorované zas vyjadřují, že sledujete poslední módu. Vzory, od jemných k úplně funky, to je způsob, jak ozvláštnit i to nejnudnější oblečení.

Článek Dámské punčochy / Jak se vyvinula jemná pavučinka byl publikován 25. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...