Podvazky ve verzi elegantní a decentní

Tagy:  podvazky, punčochy, punčocháče, spodní prádlo, elegantní, podvazkový pás

Podvazky ve verzi elegantní a decentní

Podvazky jsou z nějakého důvodu u řady lidí spojovány s módou vyzývavou až vulgární, která se nehodí ani na společenské události, ani do vážného vztahu. Pravý opak je však pravdou! Pokud si umíme vybrat, budou podvazky hlavně elegantní, vkusné a my v nich pro partnera nadpozemsky krásné. Možná se dostaneme do situace, kdy nebudeme chápat, jak jsme bez nich mohly žít.

Podvazky a podvazkový pás

Když mluvíme o podvazcích, nemluvíme o ničem jiném než o klasických punčochách. Žádné punčochové kalhoty, ale punčochy, které pro mnohé ženy představují tu pohodlnější variantu. I když to možná ještě netuší.

Dříve než se pustíme do nákupů punčoch, je třeba si lépe utřídit pojmy. Dnes se obecně používá slovo podvazky pro punčochy, jakýmkoliv způsobem uchycené, kromě samodržících pochopitelně. Původně jsou však jako podvazky označovány jakési kroužky, které se navléknou na horní okraj punčochy a slouží k jejímu uchycení. Podvazky jako takové se dnes používají hlavně na ozdobu a tradičně u nevěst. Mnohem důležitějším pojmem je tedy podvazkový pás. Ten disponuje pásky opatřenými přezkami, kterými se punčochy zachycují. Nakonec musí přijít samozřejmě i podvazkové punčochy.

Nakupování prvních podvazků

Rozhodneme-li se pro pořízení prvních podvazků, vyplatí se pročíst fóra na internetu a vypravit se do obchodu se spodním prádlem. Pokud narazíme na milou ochotnou dámu, máme vyhráno. Poradí nám, s čím začít, jaký podvazkový pás i punčochy si koupit pro začátek.

Nakupování podvazků by mělo být příjemné. Některé ženy mohou mít v počátku nepříjemné pocity, jakýkoliv ostych zde však není na místě. V západních zemích jsou punčochy běžné a jsou synonymem vkusu.

Elegantní podvazky

Mnohé punčochy vypadají v kombinaci se správným podvazkovým pásem velmi elegantně. Důležité je jen si umět vybrat. Volíme proto materiály a zpracování, která nevypadá lacině. Kvalitní jemná krajka či hladký satén, zde je ovšem třeba dát obzvláště pozor na kvalitu, může vypadat velmi vkusně. Také barvy jsou důležité. Odstín by se měl vždy hodit k materiálu a nebýt příliš vyzývavý. Černá a bílá je klasika, výborně vypadají také tělové odstíny. Spolu s pásem v podobném tónu pak vypadají božsky.

Luxusní elegance, Le Bourget VoilanceLuxusní elegance, Le Bourget Voilance

Pozor na přezdobenost

Mnoho prodávaných podvazků trpí jedním nedostatkem – jejich tvůrci je příliš vyumělkovali. U podvazkových pásů i punčoch je důležitá jistá střídmost. Jedině tak budou elegantní a vkusné. Přehršel mašliček, kytiček či čehokoliv jiného zde opravdu škodí. Také kombinace materiálu nemusí být šťastným řešením, obzvláště vytvářejí-li se silné výrazné švy, které se potom přenášejí na vrchní vrstvu oblečení.

Bílé a decentní, spodni-pradlo.emanuela.czBílé a decentní, spodni-pradlo.emanuela.cz

Článek Podvazky ve verzi elegantní a decentní byl publikován 1. března 2011 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...