Kompresní punčochy pro zdraví i krásu

Tagy:  kompresní punčochy, punčocháče, punčochy, punčochové zboží, podkolenky, podvazky, samodržící punčochy

Sponzorované odkazy:

Kompresní punčochy pro zdraví i krásu

Kompresní punčochy jsou zdravotní pomůckou, o které toho široká veřejnost příliš neví. Zájmu se obvykle těší až ve chvíli, kdy si to zdravotní stav vyžádá. A to je škoda.

Kompresní léčba

Součástí léčby křečových žil je tzv. kompresní léčba. Spočívá v nošení speciálních kompresních punčoch, punčocháčů či obinadel. Ty slouží ke stažení nohy a potažmo i žil. Díky tomu žíly opět správně fungují, neprojevuje se jejich defekt. Tímto způsobem dochází k jakési konzervaci stavu, stav křečových žil se nezhoršuje. Tato jednoduchá metoda opravdu funguje, dobré výsledky potvrzují prakticky všichni pacienti.

Kompresní punčochy a punčocháče

Kompresní punčochy jsou tím, na čem celá kompresní léčba stojí. Dříve byla jejich nabídka velmi slabá, pacienti tedy nebyli z nutnosti nosit nevzhledné punčochy vůbec nadšení. V posledních letech se však situace výrazně zlepšila, nabídka se rozrostla ke spokojenosti nositelů punčoch.

Kompresní punčochy a punčocháče se vyrábějí v mnoha provedeních. Spíše než jejich barva či struktura je důležitý stupeň komprese. K dostání je celkem 5 stupňů. Punčochy v prvních dvou stupních jsou volně prodejné, není na ně třeba lékařský předpis. Podpůrné punčochy nabízejí nejnižší stupeň komprese a jsou vhodné jako prevence, na dlouhé cesty a pro první stadium křečových žil. První kompresní třída má pak podobné vlastnosti, komprese je jen o málo silnější. Střední kompresi nabízejí punčochy druhého stupně, ty jsou vhodné jednak pro konzervaci pokročilejších varixů, tak i k aplikaci po chirurgických zákrocích. Poslední dvě kompresní třídy jsou již určeny k léčbě těžkých stavů.

Podkolenky MAXIS relaxPodkolenky MAXIS relax

Punčochy se navíc vyskytují v mnoha délkách. Známe nejen klasické stehenní punčochy a punčochové kalhoty, ale také punčochy lýkové či polostehenní. Také se nabízí varianta se špičkou nebo bez ní.

Nabídka je široká

Dnes je tak pestrá nabídka punčoch, že si bez problému vybere každý, kdo je potřebuje. Výrobci sledují trendy a umožňují tak jejich nositelům jít s módou. Na první pohled tedy ani není patrné, že se nejedná o klasické punčochy, jaké nosí všichni ostatní. Velmi dobře přijímaná je například varianta samodržících nebo podvazkových punčoch. Samozřejmostí je široká nabídka barev a struktur, zrovna jako síly. Vybírat můžeme jak z produktů domácích firem, tak i z punčoch dovezených. Tuzemské zastoupení je však dle pacientů již více než dobré, u zahraničních značek se více připlácí.

Široká nabídka také pomáhá mužům zaujmout lepší postoj k problému. Křečové žíly se totiž objevují i u nich.

Punčochy MAXIS relaxPunčochy MAXIS relax

Článek Kompresní punčochy pro zdraví i krásu byl publikován 13. dubna 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...