Botas – nově a se stylem

Tagy:  Botas, botasky, sportovní obuv, CLASSIC 66, boty do města, obuv, boty

Sponzorované odkazy:

Botas – nově a se stylem

Botas, tradiční česká značka dlouhou dobu upadala v zapomnění. Teď se znovu probouzí a svět kouká – z fleku se totiž může porovnávat se světovou konkurencí.

Botas, desítky let tradice

Společnost Botas, původně Botana, byla založena již roku 1949 ve Skutči. Středem zájmu byla sportovní obuv, právě díky jejím botám se rozšířilo všeobecně používané označení botasky. Bohužel, většina mladší generace si výrobky této firmy pamatuje jako modro-bílé nevzhledné těžké boty, které se nám snažili podstrčit rodiče. Jako boty, které se nám vůbec nelíbili.

Dnes se však situace mění a Botas se obrací hlavně na mladou generaci. Nabízí kolekce bot, které přilákají pohled všech. Za vše ale vlastně mohou dva studenti, kteří v rámci projektu na vysoké škole věnovali čas botám této značky. Vzali si do parády model z roku 1966 a trošku si s ním pohráli. Výsledkem byly velmi vydařené první modely nové řady Botas. Zalíbily se nejen společnosti, ale hlavně mladým lidem. V průběhu času byly kolekce rozšiřovány a dnes je nabídka opravdu zajímavá.

Kolekce CLASSIC 66

Nejzajímavější je kolekce CLASSIC 66. Jak již název napovídá, jde právě o ty modely inspirované původními botaskami.

Všechny barvy duhy

Jedny z nejhezčích a hlavně nejživějších modelů každému rozsvítí den. Mimořádné jsou hlavně ty, na kterých se kombinuje hned pět barev, a tak připomínají duhu. Pokud je na někoho tato pestrost přeci jen přílišná, zvolit si může o stupeň střízlivější čtyřkombinaci.

Všechny barvy duhyVšechny barvy duhy

Vsaďte na jednu barvu

Botas nabízí i boty laděné do jedné barvy, využívají efekt tón v tónu. Třeba ty levandulové nemají chybu.

Botas v levandulovéBotas v levandulové

Podobně jsou na tom i světle zelené, z nichž čiší energie. Sice se nehodí ke všemu, za to jsou ale nepřehlédnutelné.

Nepřehlédnutelné zelenéNepřehlédnutelné zelené

Pokud raději tlumenější odstíny, jsou k mání ještě boty šedé, s drobným modrým detailem. Ty se budou již o poznání lépe kombinovat.

Neutrální šedá s modrým detailemNeutrální šedá s modrým detailem

S Botasem na běhání

Původně se společnost zaměřovala výhradně na sportovní obuv, běžecké boty tedy nesmějí chybět ani teď. Kolekce je označována příhodně jako RUN a obsahuje momentálně osm modelů. Najdeme jak jednobarevné neutrální, tak i výraznější využívající kontrastů. Pokud nevíme které, třeba nám v rozhodování pomohou jejich názvy. Běžecké boty BotasBěžecké boty Botas

Limitované edice

Na zákazníky čeká ještě jedno překvapení. Botas se totiž skutečně vytáhnul a přináší limitované edice. Na tvorbě těchto modelů se podílely známé osobnosti, jako je Michal Hrůza a Klára Výtisková. Raritou jsou pak GAMBRINUS – XCLNT, boty inspirované lahví piva Gambrinus.

Botas GambrinusBotas Gambrinus

Všechny fotografie pocházejí ze stránek botas.cz

Článek Botas – nově a se stylem byl publikován 17. dubna 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...