Mokasíny

Tagy:  boty, obuv, mokasíny, polobotky, Indiány, šité boty, pánské boty, dámské boty, dětské boty, mokasínky

Sponzorované odkazy:

Mokasíny

Existují vynálezy, bez nichž si po chvíli už nedokážeme představit život, a občas nás napadne, jak jsme to zvládli, dokud ještě nebyly na světě. Tento osud potkal v 80. letech 20. Století např. walkmana a v 90. letech mobilní telefon nebo počítač. Podobné jevy se však netýkají výhradně elektroniky – objevují se rovněž ve světě módy. Zdárným příkladem jsou např. mokasíny.

Špičková technologie

Mokasíny patří díky své technologické konstrukci do kategorie oblíbených a hlavně pohodlných bot. Jedná se o jakési polobotky, do kterých se člověk na první pohled zamiluje, neboť jsou nejen IN, stylové a moderní, ale navíc se do nich člověk velmi pohodlně nazuje.
Mokasíny patří do kategorie šitých bot.

Zdobené mokasíny, autor: Peter KaminskiZdobené mokasíny, autor: Peter Kaminski

Minulost a přítomnost

Věděli jste, že mokasíny jsou původem indiánskou obuví? Právě mezi indiány se kladl důraz na maximální pružnost a flexibilitu obuvi. V současné době patří tyto boty do kategorie městských a vycházkových bot, které se hodí jak k sukním, tak i ke kalhotám.

Indiánská obuv, autor: Eva ArnicanováIndiánská obuv, autor: Eva Arnicanová

Mokasíny pro děti

Už indiáni věděli, že mokasíny jsou vysoce pohodlná obuv. Vyrábí se už po staletí nejen pro muže a ženy, ale také pro malé děti. Nejlepší jsou z jelenicové kůže. Nožička není v mokasínech moc fixována a díky tomu se přirozeně buduje klenba nohy a posilují se svaly kolem nártů a kotníčků.
Dětské mokasíny jsou vhodné nejen na chození po louce, ale také na delší procházky nebo chození doma po bytě. Mokasíny umožní dětem skrz měkkou podrážku využít i prstíčky na nohách, které jsou nesmírně důležité při vyvažování rovnováhy.

Trendy obuv

Jeden z nejvýraznějších trendů tohoto léta diktuje obout naboso mokasíny. Většina lidí, která si mokasíny obuje poprvé, večer nestačí sčítat škody. Ať se vám to líbí nebo ne, každá noha se během celého dne potí a tím vznikají odřeniny, puchýře a v horším případě i něco horšího, co se zaručeně nedá srovnat s drahým parfémem luxusní značky. Víte, jak na takové boty vyzrát? Zkuste hodně nízké ponožky nebo dobře větrané a luxusnější mokasíny. Co tím máme na mysli? Nekupujte levné padělky bot, ale nakupujte kvalitní obuv ušitou z těch nejpohodlnějších a nejkvalitnějších materiálů.

Dámské mokasíny, autor: pix1storeDámské mokasíny, autor: pix1store

Pánské mokasíny

Polobotky, do kterých se každý muž zamiluje na první pohled, to jsou mokasíny.
Nejtypičtější barva pro mokasíny je černá, která se hodí ke každému oblečení. V jakékoliv barvě můžete sehnat lehké letní mokasíny se slabou podešví. K těmto botám se ideálně hodí polo tričko nebo lehčí košile, kalhoty či džíny.

Pokud chcete být trendy i Vy, pořiďte si poslední model mokasínů – jedině tak zabodujete ve světě módy!

Článek Mokasíny byl publikován 18. srpna 2011 v 20.45 v rubrice Boty. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...