Jarní trend ve vojenském stylu

Tagy:  army

Sponzorované odkazy:

Jarní trend ve vojenském stylu

Mezi jarní trendy je letos zařazen také army styl. Jedná se o jednoduché trendy prvky, které výborně vypadají i na vyspělých ženách a dají se nosit na několik způsobů. Zelená inspirace z armády nás letos do stylových košil, kalhot, šatů, bot a různých dalších doplňků.

Dries van Noten / EtroDries van Noten / Etro

Military styl je vám jistě povědomí, protože jsme se s nimi setkali již na podzim a samozřejmě také již několikrát před tím. Trendy se neustále vracení, obnovují a různě vylepšují dle aktuálního životního stylu. V současnosti se jedná o svěží, odlehčený, jarní styl bez těžkých kabátů a kožešin.

Marc Jacobs / Max MaraMarc Jacobs / Max Mara

Velkým nadšencem je Balmain, který představil sofistikovaný, koketní a sexy vojenský styl s ozdobnými náramky, koženými legínami a vysokými podpatky. Z kolekce vyzařuje houževnatost a ženskost. Také Alexander Wang se v této souvislosti doslova dostal k samému jádru armádního stylu. Již minulý rok zachytil trend ve své samotné podstatě a ukázal stylové bundy s hladkou linií ramen, bolerka, krátké sukně se zvýšeným pasem a elegantní kotníčkové botky.

Alexander WangAlexander Wang Balmain 1Balmain 1 Balmain 2Balmain 2 Balmain 3Balmain 3

Móda má obrovský vliv na to, co se nazývá kolekce pret-a-porter. Světoví návrháři se vždy rozhlíží kolem sebe a hledají inspiraci také na lidech ve velkých městech, jsou schopni sloučit zdánlivě slučitelné – odvahu a brutalitu armády s elegancí a ženskostí.

Vojenské oblečení se dá kombinovat také s jiným oblečením z Vašeho šatníku. Například krémovou košili má v šatníku každý, docílíte tak větší ženskosti. Dále jsou také velmi vhodné světle hnědé kalhoty, černé džíny, kamaše, hnědé pásky, vyšší zavazovací boty nebo baret. Hlavně to s vojenskou tématikou příliš nepřehánějte a její prvky volte velmi decentně.

Kombinace 1Kombinace 1 Kombinace 2Kombinace 2

Vyberte si alespoň jednu maximálně dvě věci ve vojenském stylu, může to být bunda, sako, kalhoty nebo boty. Důležité je celkový vzhled nepřetěžovat.

Kombinace 3Kombinace 3 Kombinace 4Kombinace 4

Bundu s ostrými rameny párujte s elegantními kalhotami a botami na vysokém podpatku.

Pod khaki trenčkot si oblečte černé šaty v délce pod kolena, aby vyčnívali v délce minimálně 6 cm.

Skvělé jsou chinos kalhoty v béžové nebo šedé barvě s tričkem s vojenskou tématikou.

Z toho všeho, největším favoritem mi jsou khaki šaty se třemi řady volánků na spodní části sukně.

Military styl není vždy vhodný. Obléci si například šaty ve vojenském stylu večer nebo na pracovní setkání není comme it faut.

www.polyvore.com, www.style.com

Článek Jarní trend ve vojenském stylu byl publikován 12. března 2012 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...